Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Met iOS 15 kun je oneindig apps dupliceren – maar waarom?!

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
apps dupliceren


Lees verder na de advertentie

Het lijkt misschien een grappige bug, maar het is een bewuste toevoeging. In de bèta (testversie) van iOS 15 blijkt dat je een app-icoon zo vaak als je wilt op een van de startschermen kunt dupliceren. En zo is het hele iPhone-startscherm te vullen met dezelfde app-icoontjes.

Een kopie maken van een app

De reden dat je app-icoontjes kunt dupliceren, heeft te maken met een nieuwe Focus-functie. Daarmee is het mogelijk om een startscherm te koppelen aan een bepaalde focus. Ben je bijvoorbeeld in je werkfocus, dan zie je alleen het startscherm met daarin je werkgerelateerde apps.

Sommige apps wil je in meerdere focussen kunnen gebruiken. Een app als Agenda is niet alleen handig voor tijdens kantooruren; die wil je thuis ook kunnen openen. Net als bijvoorbeeld Notities, of Safari.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Om dit mogelijk te maken, stelt Apple je voor het eerst in staat om een app-icoon te dupliceren. Zo kun je de app op meerdere startschermen kwijt. En zoals je hierboven ziet, kun je het hele iPhone-scherm zelfs vullen met dezelfde app. Niet handig, wel leuk.

Hoe kun je apps dupliceren in iOS 15?

Voor het dupliceren van een app heb je dus iOS 15 nodig; in iOS 14 kan dat nog niet. Heb je de bèta geïnstalleerd? Zo ga je te werk:

  • Veeg de beginschermen naar links om naar de Appbibliotheek te gaan.
  • Leg je vinger langer op een app, tot je een trilling (Haptic Feedback) voelt.
  • Sleep de app naar links en laat hem los op je thuisscherm.

iOS 15 is alleen nog op je iPhone te zetten door een ontwikkelaarsbèta te installeren. In september zal de software waarschijnlijk voor iedereen beschikbaar zijn.