Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Externe wijzerplaten op de Apple Watch: zo voeg je ze toe

Auteur: Koen van Ekeren
1 reacties
Apple Watch externe wijzerplaten

Wil je een keer iets anders zien op je pols, dan het standaardrepertoire van Apple? Er zijn apps die je toegang geven tot duizenden alternatieve wijzerplaten. In dit artikel lees je hoe je externe wijzerplaten kunt toevoegen op de Apple Watch. Zo geef je je Watch een nieuw gezicht!

Lees verder na de advertentie

Apple Watch: externe wijzerplaten

Het toevoegen van een alternatieve wijzerplaat kan met Watch Faces by Facer, een platform voor het maken van wijzerplaten. In de app vind je duizenden wijzerplaten, gemaakt door ontwerpers. Ze zijn inclusief complicaties, dus je kunt ook de weersverwachting, je agenda of andere informatie aan de wijzerplaat toevoegen.

Voor het merendeel is een premium-abonnement nodig (€ 5,49 per maand, eerste dag op proef), maar er zijn ook genoeg gratis wijzerplaten. Zo voeg je een externe wijzerplaat toe aan je Apple Watch:

  1. Open op je iPhone de App Store en download de Watch Faces by Facer-app.
  2. Start de Facer-app en geef in de lijst van smartwatches aan dat je een Apple Watch hebt, en vervolgens welk model je hebt.
  3. Zoek in de catalogus een mooie wijzerplaat uit en tik erop.
  4. Tik op de ronde blauwe knop om de wijzerplaat toe te voegen.
  5. De Gezondheid-app vraagt of Facer bij je gegevens mag. Zo kunnen de wijzerplaten bewegingsdata (zoals stappen en calorieën) tonen. Sta dit toe als je dit wilt, tik anders op ‘annuleer’.
  6. Tik in de Watch-app op ‘Ga door’, en installeer Facer op je Watch als dit niet automatisch is gebeurd.
  7. Tik nu op ‘Gereed’.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Direct wordt de wijzerplaat weergegeven op de Apple Watch. Je hebt ook de mogelijkheid om een wijzerplaat eerst nog aan te passen. Bijvoorbeeld door een foto toe te voegen, de kleuren te veranderen, de tijd een andere positie te geven, of complicaties toe te voegen. Een eigen wijzerplaat ontwerpen kan ook. Hiervoor tik je in Home-tabblad bovenin op ‘Create your own design’.

Meer tips over de Apple Watch? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Meer apps

Een andere leuke wijzerplaten-app is Watchfacely. Hier kun je wijzerplaten van andere Apple Watch-gebruikers vinden en je eigen creatie delen met de rest van het internet.