Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

Nee: je kunt geen AirTag delen met gezin

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirTag delen met gezin

De AirTag is een draadloze tracker van Apple die ontworpen is om je zoekgeraakte spulletjes terug vinden. Je kunt een AirTag aan je sleutelbos, tas, portemonnee of andere items bevestigen en deze dan volgen via de app Zoek mijn. Maar hoe vind je bijvoorbeeld de sleutelbos van je partner terug? Of jullie gezamenlijke koffer? Helaas: een AirTag delen met gezin kan niet.

Lees verder na de advertentie

(Bijna) alle Apple-apparaten in Zoek mijn

Als je ‘Delen met gezin’ geactiveerd hebt, heb je in de meeste gevallen ook de optie ‘Locatie delen’ aangezet. Via de app Zoek mijn zie je dan waar iemand uithangt. Of eigenlijk zie je de Apple-apparaten van je gezinsleden. Wel zo handig in het geval dat er een iPhone of iPad is zoekgeraakt, want zo kun je elkaar helpen om deze terug te vinden.

Op het tabblad Apparaten van de Zoek mijn-app vind je bovenaan je eigen Apple-apparaten. Daaronder staan de iPhones, iPads en Macs van je gezinsleden. Het werkt voor alle apparaten – maar heeft je partner of kind een AirTag, dan zie je deze er niet tussen staan. Dat komt omdat een AirTag strikt persoonlijk is.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

AirTag koppelen aan meerdere telefoons: kan niet

Een AirTag koppelen aan meerdere iPhones is niet mogelijk. Een AirTag kan maar met één enkel Apple ID geassocieerd worden – een AirTag delen met gezin kan niet. En dat betekent dus ook dat je elkaars AirTag helaas niet kunt volgen. Heel onhandig als het gaat om bijvoorbeeld autosleutels. Of de halsband van je zojuist ontsnapte hond.

Apple heeft dit overigens juist bewust zo ingeprogrammeerd, om te voorkomen dat je je partner of kinderen stiekem volgt door een AirTag ongemerkt in hun tas te laten glippen. Met een iPhone of iPad is zoiets toch een stuk lastiger.

En er zijn meer antistalk-maatregelen: als iemands anders AirTag met je mee beweegt, terwijl die persoon zelf niet in de buurt is, krijg je daarvan een melding op je iPhone. De AirTag gaat bliepen. Concreet: als jij in de auto zit en de AirTag van je partner hangt aan de autosleutels, dan gaat dat ding nog lopen vervelen ook.

AirTag delen met gezin: wat zijn de alternatieven?

Tile Sticker

Heb je nu voorwerpen in huis waar meerdere mensen de locatie van moeten kunnen tracken, dan is een AirTag dus niet de meest logische aankoop. Een goed alternatief zijn de trackers van Tile. Die kun je wél delen met iemand die je vertrouwt. Jullie kunnen dan bijvoorbeeld allebei de laatste bekende locatie zien in de Tile-app, en de Tile ‘pingen’ zodat je hoort waar hij ligt. Tiles zijn er in verschillende soorten en maten en je koopt ze onder meer bij Coolblue.