Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

Stalking via AirPods: zo bescherm je jezelf

Auteur: Ward Edema
0 reacties
AirPods stalking


Lees verder na de advertentie

AirPods en stalking gaan helaas goed samen. Door de Zoek mijn-functie kunnen Apple’s oortjes je locatie namelijk ongemerkt doorgeven aan kwaadwillenden: zo bescherm je jezelf daartegen.

AirPods stalking

AirPods stalking

Met de komst van AirTags zijn er ook heel wat zorgen ontstaan bij slachtoffers van stalking. Apple’s kleine trackers kunnen namelijk ongemerkt in je jaszak of tas gestopt worden, en geven pas na een langere periode een signaal dat ze met je meereizen. Tot die tijd kan de eigenaar van de AirTag jouw locatie zien in de Zoek mijn-app.

Dit probleem speelt nu ook bij AirPods. Deze hebben namelijk sinds kort óók ondersteuning voor Zoek mijn, en zijn dus net zo gemakkelijk terug te vinden op de kaart als een AirTag. En doordat een AirPods-doosje vrij onopvallend is – en je hem misschien wel verward met die van je eigen AirPods – zijn ze misschien nog wel gevaarlijker voor stalking dan AirTags.

Bescherm jezelf


kooptip


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!


De iPhone 15: nu extra scherp geprijsd!

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

Je kunt jezelf beschermen tegen stalking via AirPods – maar je opties zijn wel beperkt. Ten eerste heeft je iPhone een functie om onbekende objecten te herkennen. Open hiervoor de Zoek mijn-app, ga naar ‘Objecten’, en kies hier ‘Identificeer gevonden object’. Je iPhone gaat dan op zoek naar onbekende AirTags en AirPods in de buurt. Het enige nadeel: AirPods worden vaak pas herkend als je het doosje ervan opent, dus je spoort hier niet alle trackers zomaar mee op.

AirPods stalker

Je iPhone herkent ook uit zichzelf AirPods die met je meereizen – maar het duurt vaak vele uren tot enkele dagen voordat je iPhone hier een melding van geeft. Je krijgt dan ‘AirPods beweegt met je mee’ te zien, waarna je actie kunt ondernemen om de AirPods te vinden.

Android-gebruikers

Heb je geen iPhone, maar een Android-telefoon? Niemand is perfect. Gelukkig is er voor Android-gebruikers een app van Apple: Tracker Detect. Hiermee kun je naar onbekende AirTags of AirPods scannen. En reist een paar onbekende AirPods een tijdje met je mee, dan gaan ze uit zichzelf piepen zodat je op de hoogte wordt gebracht.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!