Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

AirPods schoonmaken: met deze tips worden je oortjes als nieuw

Auteur: Ward Edema
0 reacties
AirPods schoonmaken

Je AirPods schoonmaken is belangrijker dan je denkt. Want het is niet alleen wel zo hygiënisch, maar het verbetert ook de geluidskwaliteit van je oortjes.

Lees verder na de advertentie

AirPods schoonmaken

Merk je dat de geluidskwaliteit van je AirPods achteruitgaat, of dat er iets in je AirPods aan het rammelen is? Dat heeft waarschijnlijk te maken met viezigheid. Door je AirPods goed schoon te maken, laat je ze weer klinken als vanouds.

Maar ook als je geen problemen met de audio ervaart, is het verstandig om je AirPods eens in de paar maanden goed schoon te maken. Zo voorkom je dat er later problemen ontstaan, en dat je oortjes omstanders afschrikken zodra je ze uit het oplaaddoosje haalt.

kooptip

De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil
De iPhone 15: Nu vanaf 294,- bij inruil

• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

AirPods schoonmaken met een speciale set

AirPods schoonmaakkit

De beste manier om je AirPods of AirPods Pro schoon te maken, is met behulp van een speciaal schoonmaaksetje. Een voorbeeld hiervan is de KeyBudz AirCare. Hierin zitten doekjes, meerdere maten borsteltjes, katoenen sticks en stukjes gum om je AirPods én je AirPods case mee schoon te maken. Met name de gum is essentieel om al het vuil gemakkelijk weg te halen.

AirPods schoonmaken met eigen spullen

Wil je liever geen setje kopen? Dan kun je ook aan de slag met spullen die je al in huis hebt. Met een wattenstaafje gedipt in isopropanol kun je veel vuil weghalen, en met een houten cocktailprikker of tandenstoker maak je lastige randjes ook goed schoon. Een schone tandenborstel werkt goed voor de roostertjes van de AirPods.

Kneedgum ook essentieel voor het schoonmaken. Door een stukje hiervan herhaaldelijk tegen de AirPods aan te drukken, haal je in een handomdraai vuil weg. En heb je een paar AirPods Pro? Je maakt de siliconen tipjes dan gewoon schoon onder de kraan – zorg er alleen wel voor dat ze helemaal droog zijn voordat je ze weer op de AirPods klikt.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!