Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van
tips Foto's macOS High Sierra 10.13 foto's

3x Live Photos bewerken in Foto’s van macOS High Sierra

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Aandenkens


Lees verder na de advertentie

Apple’s fotobeheerder is er in High Sierra flink op vooruitgegaan. Een van de leukste nieuwe functies zijn de bewerkingsmogelijkheden voor Live Photos. Laatstgenoemde vierden hun introductie op de iPhone 6s en inmiddels maakt elk nieuwe iOS-apparaat deze bewegende plaatjes. Bij elke foto wordt er voor en na het maken een kort filmpje opgenomen.

Als je vervolgens door je bibliotheek bladert, bewegen de foto’s net als in een krant uit Harry Potter, desgewenst speel je het filmpje van 3 seconden af. Met de nieuwe Foto’s in High Sierra zijn er nu eindelijk uitgebreide bewerkingsmogelijkheden. Zo kun je gemakkelijk een nieuwe hoofdfoto kiezen of het filmpje laten loopen als een gifje.

1. Live Photos bewerken

Allereerst zoek je een Live Photo in je fotobibliotheek. Deze herken je aan het ‘Live’-icoontje linksboven in de foto. Open er een en kies dan ‘Bewerk’. Overigens: alle aanpassingen die je in de rechterbalk doet, worden toegepast op de hele foto – dus ook het bewegende deel.

2. Een andere hoofdfoto kiezen

Foto gemaakt, maar blijkt achteraf dat je toch niet op het perfecte moment op de ontspanknop hebt getikt? Geen probleem, je hebt met de Live Photo namelijk in feite héél veel beelden gemaakt. Met wat slimme berekeningen laat Foto’s je zo een andere hoofdfoto kiezen. Dat stel je in met de schuif onder de foto. Je verschuift gewoon het hokje om een ander frame aan te wijzen.


kooptip

hoofdfoto kiezen

3. Herhalen, stuiteren of lange belichting

Daarnaast zijn er nog meer mogelijkheden. Links verwijder je bijvoorbeeld de beweging en het geluid. Rechtsonder laat je de foto herhalen als een gif of stuiteren (heen en terug). Het leukst vinden wij ‘Lange belichting’. Hiermee boots je een foto na dat met lange sluitertijd werd opgenomen.

Live Photo bewerken

… en op iOS?

Live Photos bewerken doe je uiteraard ook direct op je iPhone of iPad met iOS 11. Hoe je een nieuwe hoofdfoto kiest, staat in deze iTip. Wil daarentegen gifjes maken, verwijzen we je door naar deze iTip.