Terug naar Apple Pay
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Software

Apple Pay

Door Sven Lamers11 juni 2019 08:002 min. leestijd

Apple Pay is Apple’s dienst om te betalen met je iPhone, Apple Watch en MacBook Pro. De mobiele betaaldienst ging in 2014 van start. Met Pay is het mogelijk om je creditcard of bankpas aan je iPhone toe te voegen en bij alle winkels met NFC-terminals te betalen. Ook kunnen websites de dienst inbouwen om je zo in een webshop te laten betalen.

Apple Pay naar Nederland

Apple Pay in Nederland

Apple Pay is sinds juni 2019 beschikbaar in Nederland, op dit moment alleen nog maar voor klanten van de ING. We denken dat ook andere Nederlandse banken snel zullen volgen. We hebben overigens een flinke portie geduld moeten opbrengen voor Apple Pay: de betaaldienst werd eerder al gelanceerd in de ons omringende landen.

Zo werkt Apple Pay

Om Apple Pay te kunnen gebruiken voeg je een creditcard of bankpas toe aan Wallet. Deze worden versleuteld opgeslagen. Vervolgens kun je in de winkel betalingen uitvoeren door je iPhone of Apple Watch voor een NFC-scanner te houden en de betaling te verifiëren met Touch ID of Face ID. Naast afreken in winkels kunnen ook apps en websites gebruikmaken van de betaaldienst Enorm handig om bijvoorbeeld een online betaling via Pay te te doen of een taxiritje bij Uber af te rekenen.

Doorlezen is gratis, maar eerst even dit:
Dus jij bent een Apple-liefhebber? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief. Met alles wat je moet weten over Mac, iPhone en iPad.

Deze apparaten ondersteunen Apple Pay

Als je Apple Pay wilt gebruiken, moet je iPhone NFC ondersteunen. Deze techniek zit sinds de iPhone 6 in alle nieuwe iPhones. De Apple Watch had van begin af aan een NFC-chip. Overigens controleert de Watch hierbij ter beveiliging of het in contact is met je huid. Op de nieuwe MacBook Pro’s met Touch ID kun je ook Pay gebruiken.

iCreate 110
iCreate 110
Apple Pay – Dit wil je hebben!
Volgend dossier
watchOS 6
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden