Terug naar Apple Pay
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Software

Apple Pay

Door Sven Lamers21 juni 2018 15:563 min. leestijd

Apple Pay is Apple’s dienst om te betalen met je iPhone, Apple Watch en MacBook Pro. De mobiele betaaldienst ging in 2014 van start in de VS en is ondertussen al in heel veel landen beschikbaar, bijvoorbeeld Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, het VK, België en Spanje. Met Pay is het mogelijk om je creditcard of bankpas aan je iPhone toe te voegen en bij alle winkels met NFC-terminals te betalen. Ook kunnen websites de dienst inbouwen om je zo in een webshop te laten betalen.

Apple Pay naar Nederland

Apple Pay in Nederland

Helaas ontbreken in bovengenoemde lijst nog een erg belangrijke land. In Nederland is Apple Pay namelijk nog steeds niet beschikbaar. Terwijl om ons heen alle landen al Apple’s betaaldienst hebben, blijft Nederland een zwart gat op de Pay-kaart.

Uiteraard waren er de laatste jaren een hoop geruchten over een lancering van Pay in ons land. Zo schreven wij al in 2014 (!) het volgende: ‘Zojuist is bekend geworden dat Apple Pay op ‘redelijk korte termijn’ naar Nederland komt.’ In 2015 beweerde ING dat Pay snel naar Nederland komt, even later zei een woordvoerder van Apple dat de dienst snel ‘in heel Europa‘ moet worden uitgerold.

Op dit moment zijn er geen nieuwe aanwijzingen voor Apple Pay in Nederland. De laatste toevoegingen aan de Pay-kaart zijn onze buurlanden België en Duitsland. Laten we hopen dat de banken bij ons nu eindelijk het besluit nemen om ook Apple Pay te ondersteunen.

Zo werkt Apple Pay

Om Apple Pay te kunnen gebruiken voeg je een creditcard of bankpas toe aan Wallet. Deze worden versleuteld opgeslagen. Vervolgens kun je in de winkel betalingen uitvoeren door je iPhone of Apple Watch voor een NFC-scanner te houden en de betaling te verifiëren met Touch ID of Face ID. Naast afreken in winkels kunnen ook apps en websites gebruikmaken van de betaaldienst Enorm handig om bijvoorbeeld een online betaling via Pay te te doen of een taxiritje bij Uber af te rekenen.

Deze apparaten ondersteunen Apple Pay

Als je Apple Pay wilt gebruiken, moet je iPhone NFC ondersteunen. Deze techniek zit sinds de iPhone 6 in alle nieuwe iPhones. De Apple Watch had van begin af aan een NFC-chip. Overigens controleert de Watch hierbij ter beveiliging of het in contact is met je huid. Op de nieuwe MacBook Pro’s met Touch ID kun je ook Pay gebruiken.

Apple Pay bunq

Begin dit jaar was het dan toch nog even onrustig wat Apple Pay in Nederland betreft. De Nederlandse online-bank bunq ging Pay in Spanje en Italië ondersteunen en liet je de mobiele betaaldienst via een omweg ook in Nederland gebruiken. Helaas was de pret al heel snel voorbij. Nog geen 24 uur na de aankondiging werd de functie in Nederland uit de app gehaald. Het lijkt erop dat een bepaalde grote technologiereus niet blij was met de vervroegde lancering.

Apple Pay bunq

Misschien ging bunq te ver door al zijn Nederlandse klanten het volgende te mailen: ‘We zijn ontzettend blij om Pay te introduceren.’ Bunq introduceert Apple Pay? We kunnen ons wel voorstellen dat Apple hier helemaal niet blij mee was.

Volgend dossier
tvOS 12
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden