Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Too Good To Go: red eten en voorkom voedselverspilling

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
magic box


Lees verder na de advertentie

Dagelijks gooien supermarkten, bakkers en horeca-gelegenheden kilo’s eten weg. Zonde om al dat voedsel te verspillen, want het is nog prima te eten. De app Too Good To Go wil deze voedselverspilling reduceren, door het overgebleven eten aan het einde van de dag te verkopen, met een flinke korting. Zo red je de aarde, en eet je nog lekker en goedkoop bovendien.

Too Good To Go

Too Good to Go

Er zijn steeds meer bedrijven die zich aansluiten bij Too Good To Go. Bij deze bedrijven kun je via de app een Magic Box kopen: deze is gevuld met het overgebleven voedsel van die dag. En dat zijn bepaald geen kliekjes. Je betaalt de Magic Box via de app, en kunt hem dan meestal tegen sluitingstijd ophalen. De precieze tijd staat per bedrijf vermeld. Overigens moedigen ze het aan om zelf een tasje of bakjes mee te nemen.

Wat er in de Magic Box zit, is helemaal afhankelijk van het bedrijf. Wat je precies krijgt, weet je niet. In de app wordt het wel globaal beschreven. Zo kun je bij een supermarkt een mix van brood, zuivel, groente, fruit en salades verwachten, eventueel aangevuld met vlees en vis. Bij en bakker kunnen het bijvoorbeeld broodjes of taartjes zijn die de volgende dag niet meer geschikt zijn voor de verkoop.


kooptip


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!


Runners deal! De iPhone 15 nu tot €486 korting!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Meestal valt er niet te kiezen – een verrassingsmenu dus. Dus niet echt geschikt als je een moeilijke ter bent. Ben je nieuwsgierig geworden naar wat er zoal in de dozen zit? Kijk dan vooral ook even op de Instagram-pagina van Too Good To Go voor wat voorbeelden. Daar krijg je meteen honger van.

Magic Box

Magic Bag

Aanvankelijk waren de aangesloten bedrijven vooral te vinden in de Randstand, maar het aanbod is inmiddels enorm uitgebreid. Grote kans dus dat er ook bij jou in de buurt iets te vinden is. De app is razend populair, dus je moet er soms snel bij zijn. Too Good To Go probeert de kwaliteit van het aanbod hoog te houden door je na de aankoop te vragen hoe de inhoud van je Magic Box je beviel. Je kunt de app gratis downloaden in de App Store.

iPhone vakantietips rondom Eten en drinken

Wil je weten wat je met je iPhone kunt doen om nog meer uit je vakantie te halen? Neem dan vooral een kijkje bij de het artikel over de iCreate zomerweken! Deze week vind je veel iPhone-tips in het thema ‘Eten en drinken’.