Terug naar Thuiswerken? Dit zijn vijf apps om je focus te vinden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumReviews

Thuiswerken? Dit zijn vijf apps om je focus te vinden

Door Annemiek Lourensen3 januari 2022 09:303 min. leestijd0

Thuiswerken lijkt ondertussen de normaalste zaak van de wereld. Toch kan het nog wel eens een uitdaging zijn, bijvoorbeeld omdat je in een studentenkamer woont waarin alles en iedereen voor afleiding zorgt of omdat je thuiszittende kinderen de boel op stelten zetten. Daarom vind je hier vijf apps voor iOS waarmee je je focus vindt, zodat je het thuiswerken volledig onder controle krijgt.

Thuiswerkplek


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in

Forest

Forest-app thuiswerken apps focus

Met de timer-app Forest plan je sessies waarin je je focust op je werk zonder op je telefoon te spieken. Lukt dit, dan verdien je een beloning in de vorm van een virtuele, volgroeide boom. Sterker nog: je kunt de digitale muntjes die je krijgt spenderen om echte bomen te laten planten!

In het geval dat je het toch niet kunt laten om je telefoon te gebruiken, zal je boom helaas afsterven. Doe dit zo min mogelijk en voor je het weet heb je een heus bos in je Forest-app geplant.

Beschikbaarheid: €1,99, verkrijgbaar in de App Store, biedt in-app aankopen.

Asana

Asana-app thuiswerken apps focus

Maak jij fanatiek to-dolijstjes? Dan past Asana helemaal in jouw straatje. Met deze takenlijst-app verspil je namelijk nooit meer papier aan je lijstjes en kun je je dagelijkse taken alsnog met voldoening afvinken. Daarnaast heb je al je lijstjes compact in één app staan en kun je je taken zonder deadlines overzichtelijk bijhouden. Handig én verantwoord dus.

Beschikbaarheid: gratis, verkrijgbaar in de App Store.

Noisli

Noisli-app thuiswerken apps focus

Noisli is dé oplossing voor alle harde werkers die een hekel aan stilte hebben. Deze rustgevende app genereert namelijk gevarieerde achtergrondgeluiden – van vallende regen tot de knusse sfeer van een café. De klanken helpen je daarom niet alleen om gefocust te blijven, maar ook om in slaap te vallen.

Beschikbaarheid: €1,99, verkrijgbaar in de App Store.

Flipd

Flipd-app thuiswerken apps focus

Flipd is voor de bezige bijen die volledig in beheersing willen blijven. Een greep uit de mogelijkheden: stel dagelijkse doelen voor jezelf op, houd bij hoe lang je pauze hebt gehouden, en sluit je aan bij een studiegroep om elkaar te motiveren en aan het werk te blijven. 

Beschikbaarheid: gratis, verkrijgbaar in de App Store, biedt in-app aankopen.

Headspace

Headspace-app thuiswerken apps focus

Ten slotte is er nog een optie wanneer je je pauzes wilt gebruiken om écht helemaal zen te worden: Headspace. Met deze app ontdek je alle ins en outs van mediteren en ontvang je je dagelijkse dosis mindfulness dankzij talloze keuzes uit korte sessies, zodat je met een opgelucht gevoel weer aan de slag kan.

Beschikbaarheid: gratis, beschikbaar in de App Store, biedt in-app aankopen.

Thuiswerken: zijn de focus-apps niet genoeg?

Hopelijk zit het met dank aan deze apps wel snor met de schermtijd op je iPhone, maar wellicht zorgt je Mac ook voor afleiding. Ontdek dan acht tips waarmee jij het thuiswerken achter je Mac volledig in de vingers krijgt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar