Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Teufel Airy Sports: de draad kwijt bij het sporten

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Nu de dagen weer langer worden en de temperaturen hoger, begint ook het hardloopseizoen weer. En bij een fatsoenlijk rondje hardlopen hoort uiteraard motiverende muziek. Normaliter zijn we voor het luisteren van muziek verknocht aan Apple’s AirPods. Maar hoe goed en gemakkelijk deze compleet draadloze dopjes ook werken, bij het hardlopen zijn ze niet altijd even fijn. Dat komt met name doordat ze los in je oren zitten. Onder normale omstandigheden blijven de AirPods netjes zitten, maar bij het rennen in het bos hebben we zo nu en dan het probleem dat de AirPods zichzelf ‘losschudden’, met als gevolg dat de weergave stopt (vervelend, maar niet erg), of dat een dopje uit je oor valt (dat wil je zeker niet). Verre van ideaal dus. De Teufel Airy Sports  (€ 119,99) zijn daarentegen – zoals de naam al doet vermoeden – gericht op actieve gebruikers die een stevige pasvorm in het oor willen, zelfs tijdens snelle activiteiten. En daarom heeft-ie nog een nekband en oorhaken van zacht siliconen. Dankzij dit ontwerp zitten de dopjes stevig in het oor, tijdens het hard-lopen en ook tijdens het fitnessen thuis bleven ze perfect op hun plek.

Teufel Airy Sports: in-ear-ontwerp

In de verpakking vind je drie siliconen opzetstukken in verschillende maten. Hierdoor kun je de dopjes precies aan de grootte van je gehoorgang afstemmen. Als je eenmaal de goede maat hebt gevonden en de oorhaak gedraaid en ‘vergrendeld’ is, is het draagcomfort erg goed. Handig: de nekband pas je aan via een kleine klem. Dit is bijzonder praktisch wanneer je heel hard rent. Dan stuitert de kabel niet voortdurend op en neer en zijn er geen ongewenste geluiden.

Ook krijg je een praktisch en compact etui erbij, waarin je niet alleen de oplaadkabel en de oorstukken opbergt, maar ook de Airy Sports zelf. Deze softcase beschermt de opgerolde in-ears zodat je ze gemakkelijk kunt meenemen. Je kunt de koptelefoon via de case ook aan een riem of rugzak bevestigen.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Over de bouwkwaliteit zijn we verder heel positief. De kabel en de oortjes zijn gemaakt van zacht siliconen, de afstandsbediening op de kabel en de dopjes zelf zijn van plastic. Dit resulteert in een licht gewicht van slechts 20 gram. Een beetje jammer: de oorhaak zit vast aan de dopjes. Hij is flexibel, maar gaat altijd weer terug naar de oorspronkelijke vorm. Je kunt hem dus niet verplaatsen, wat wel handig zou zijn voor oren van verschillende grootte.

Teufel Airy Sports: handige afstandsbediening

De verbinding met je iPhone gaat uiteraard via bluetooth. De koppelmodus wordt automatisch geactiveerd wanneer je de Airy Sports voor het eerst inschakelt. Als je de dopjes handmatig wilt koppelen, hoef je alleen maar lang op de middelste knop van de afstandsbediening te drukken als het apparaat is uitgeschakeld. Koppelen gaat snel en de koptelefoon maakt ook meteen weer verbinding als je hem aanzet.

Muziek bedienen doe je via de afstandsbediening. Met een enkele klik start je het afspelen, met een dubbele of driedubbele klik ga je een nummer vooruit of achteruit. Als je de middelste knop twee seconden ingedrukt houdt, mag je Siri een vraag stellen. Nog een handigheidje ten opzichte van de AirPods: het volume stel je in via een plus- en mintoets.

Goed sportgeluid

De Teufel Airy Sports hebben tot 25 uur speeltijd op één batterijlading. We hebben dit niet precies gecontroleerd, aangezien onze luistersessies beperkt waren tot één of twee uur tijdens het sporten. Maar gezien eerdere  koptelefoons van Teufel geloven we die batterijtijd wel. Dankzij een IPX7-waardering hoeven watersporters zich geen zorgen te maken, want de in-ears zijn dus helemaal waterdicht.

Maar hoe klinken de Teufel in-ears nu? Wat dat betreft kunnen we het kort houden: het geluid is top. We hebben naar verschillende genres geluisterd en we zijn erg tevreden. De zang is on point, de middentonen zijn duidelijk waarneembaar en de bas bromt mooi hard op de achtergrond – perfect afgestemd voor tijdens het sporten. Aangezien dit in-ears zijn, wordt het omgevingsgeluid wel verminderd, maar er is dus geen sprake van actieve ruisonderdrukking.

Conclusie Teufel Airy Sports

Sport en muziek horen gewoon bij elkaar. En met de Teufel Airy Sports blijven je oren en de oordopjes ook tijdens het sporten bij elkaar. Het geluid is perfect afgesteld voor activiteiten. En wil je met je partner of een vriend gaan sporten? Er nu is tijdelijk een bundel waarbij je twee Airy Sports voor 199 euro krijgt.

Pluspunten

  • Zitten stevig in je oor
  • Waterdicht
  • Goed sportgeluid

Minpunten

  • Oorhaak zou iets flexibeler kunnen zijn