Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Teufel Supreme On: deze koptelefoon is aan

Auteur: Terry Stooker
0 reacties
Teufel Supreme On


Lees verder na de advertentie

‘Dit is een fijne koptelefoon zonder poespas’ is het allereerste wat ons te binnen schoot bij het testen van de Teufel Supreme On. Daar kunnen we het natuurlijk bij laten, maar een nadere verklaring is wellicht nodig. Want het is niet alsof Teufel bij deze koptelefoon beknibbeld heeft op features. Integendeel zelfs, deze zijn alleen zo goed toegepast dat ze niet overkomen als onnodige toeters en bellen.

Wil je op de hoogte worden gehouden van andere coole producten? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Licht en comfortabel

De Supreme On wordt neergezet als een over-ear koptelefoon. Hoewel het klopt dat deze je hele oren bedekt, voelt die door de dikke kussens meer als een on-ear. Hij klemt zich zachtjes om je oren en rust dankzij zijn lichte gewicht van 165 gram comfortabel op je hoofd. Lange luistersessies zijn geen probleem, zelfs voor brildragers.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Je ziet het zelf niet als je hem op hebt, maar het design van de Supreme On straalt luxe uit. Uit elke oorschelp komt een draad – die wat weg heeft van een schoenveter – die in de hoofdband verdwijnt. Dit geeft de Supreme tevens een stoer en speels uiterlijk. De koptelefoon is er in zes hippe kleuren, dus voor ieder wat wils.

Teufel Supreme On

Meegeleverd in de doos vinden we daarnaast nog een beschermhoes, een schoonmaakdoekje, een oplaadkabel (usb naar usb-c) en een jack-kabel om de koptelefoon fysiek aan te sluiten. Laatstgenoemde is van hetzelfde materiaal als de draden die uit de oorschelpen komen: erg robuust en stijlvol.

Uiteindelijk zul je de Supreme On voornamelijk draadloos gebruiken. De koptelefoon beschikt over nfc, maar deze verbindingsmethode werkt niet op de iPhone. Koppelen via het vertrouwde bluetooth-menu op je iPhone of Mac is echter een kleine moeite. De Supreme On is zelfs te koppelen aan twee apparaten tegelijkertijd. Hebben jij en je partner allebei een Supreme On, dan kun je deze ook koppelen aan een en hetzelfde apparaat. Ideaal om ongestoord samen muziek te luisteren of te Netflixen.

Goed geluid, nog betere bediening

Goed, de koptelefoon is gekoppeld. Het eerste wat je dan doet is natuurlijk het geluid beoordelen. Dat is zoals we van Teufel gewend zijn kwalitatief erg sterk. Op een gangbaar volume is het geluidsspectrum op alle vlakken goed vertegenwoordigd. Het hoog voegt de helderheid toe die het midden nodig heeft om echt te schitteren, en het laag wordt gestuwd door diepe en gedefinieerde bastonen. Op laag volume kan de geluidsmix wat wollig worden, omdat het midden en hoog dan meer afzwakken dan het laag. Maar hoe vaak zet je een koptelefoon nou op standje fluister? Je kunt ook altijd via de Teufel Headphone-app nog wat spelen met de equalizer, maar dat vonden wij persoonlijk niet nodig.

Teufel Supreme On

Het tweede wat altijd opvalt, is de bediening. Veel fabrikanten kiezen tegenwoordig voor touch-besturing. Met vegen en tikken scrol je door je muziek, regel je het volume en schakel je Siri in. Het blijft toch altijd weer wennen en in sommige gevallen worden aanrakingen zo slecht geregistreerd dat we voor de kleinste aanpassing onze iPhone erbij pakken.

Teufel heeft bij de Supreme On een grandioze oplossing: een kleine joystick aan de onderkant van de rechter oorschelp. Ken je die muis-knopjes nog die vroeger in het toetsenbord van laptops werden verwerkt? De besturing van deze koptelefoon heeft hier veel van weg – en het werkt echt heel fijn. Met een klein zwenkje naar voren of achteren regel je het volume, naar links of rechts scrol je door je muziek. Pauzeren doe je door de joystick in te drukken. Of door de koptelefoon af te zetten. Want deze beschikt ook over een uitstekend werkende oordetectie.

Zodoende is de Supreme On een zeer fijne koptelefoon. Mocht je je trouwens nog afvragen of die noise-cancelling heeft: nee, dat ontbreekt. Al heeft ‘ontbreekt’ wellicht een te negatieve naklank. We missen noise cancelling totaal niet. Een koptelefoon dempt altijd al beter dan oordoppen, bij de Supreme On is dit omdat hij een soort hybride is tussen over-ear en on-ear zeker niet anders. Het ontbreken van ruisonderdrukking zorgt er bovendien voor dat de koptelefoon een prima prijskaartje opgeplakt heeft gekregen. Wij zijn opperst enthousiast.

Teufel Supreme On

Conclusie

De Teufel Supreme On is een uitstekende koptelefoon. Het design, het geluid én de prijs zijn goed. En de bedieningsmethode? Die is puur goud.

Pluspunten

  • Vederlicht
  • Goed geluid
  • Uitstekende bediening

Minpunten

  • Geluidsbeeld op laag volume kan beter