Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Shuffles review: hoe is de nieuwste app van Pinterest?

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties

Shuffles is de nieuwste app van Pinterest, en bestaat speciaal voor het maken van moodboards. Wordt het net zo’n succes als zijn voorganger? Ontdek het in onze review.

Shuffles app review

Kijk je op televisie weleens naar woon- en klusprogramma’s, dan ontkom je er niet aan: moodboards. Een moodboard is een collage vol inspiratie voor – in dit geval – een interieur. Op een moodboard laat je dingen zien die jij mooi vindt. Kleuren, materialen, structuren, vormen … Ik verbaas me altijd over de gretigheid waarmee mensen voor dit doel een schaar zetten in stapels dure woon­magazines. Doe dat lekker digitaal, denk ik dan. En dat kan met Shuffles, een app van Pinterest.

Shuffles was dit jaar een van de genomineerden van de Apple Design Awards 2023 maar viel uiteindelijk niet in de prijzen. Toch shuffelt de app ondertussen rustig verder. Wie eenmaal kennis heeft gemaakt met Shuffles, herkent de creaties volop op social media als TikTok. Want of mensen er nu een outfit mee samenstellen, een collage mee maken rondom hun favoriete artiest of talloze glitterende kattenplaatjes bovenop elkaar plaatsen: ze hebben allemaal datzelfde nonchalante, eclectische stijltje.

Shuffles heeft overigens een beetje dezelfde vibe als Freeform van Apple: hier heb je een blanco canvas, doe ermee wat jij wilt, veel plezier. Een collage kan bestaan uit ‘poesieplaatjes’ die al klaarstaan, maar ook knipsels van je Pinterest-borden en je eigen foto’s. Daar kun je dan ook nog allerlei filters en animaties (jawel, de collages bewegen subtiel) op loslaten.

En dan begrijpen we wel dat deze app bij Apple is opgevallen, want de interface is verrassend intuïtief. Tegelijkertijd heb je steeds weer het idee dat je iedere keer weer nieuwe dingen ontdekt. Ik kan niet meer stoppen met het maken van collages.