Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Review: Triple Town

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

In Triple Town probeer je een compact stadje te voorzien van zo veel mogelijk dure gebouwen. Huizen, kathedralen, kastelen… Maar voordat het zover is, zijn er nog heel wat beren op de weg.

Je hebt een vierkant spelbord dat bestaat uit 36 vakjes. Bij iedere beurt zet je een object op het speelbord. Heb je minimaal drie dezelfde objecten naast elkaar staan, dan voegen die zich samen tot een nieuw en waardevoller object. Het lijkt wel wat op Bejeweled. Drie plukjes gras veranderen in een struik, drie struiken voegen zich samen tot een boom, en drie bomen vormen een bos.

Zo af en toe moet je ook beren op de plattegrond zetten. Je zou verwachten dat deze beertjes net zo schattig zijn als de teddy in het App Store-icoontje. Maar vergis je niet: het zijn demonische grizzly’s in vermomming! De schavuiten strompelen over het speelbord en belemmeren je bouwmogelijkheden. Gelukkig kun je ze uit de weg ruimen door ze in te klemmen tussen andere objecten. Op die plek verschijnt dan een grafzerk en drie grafzerken veranderen wéér in iets nieuws. Het spel is afgelopen als je geen nieuwe objecten maar kwijt kunt op het bord.

Als je het voor de eerste keer speelt lijkt het bedrieglijk simpel, maar al snel blijkt dat je toch best wel na moet denken over je bouwstrategieën. Voordat je het weet is de beer los en speel je niets anders meer.


kooptip

Universeel | Gratis | Spry Fox LLC | 4+ | v.1.00 | 18,6MB