Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Review: Pac-Man Championship Edition

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Na dertig jaar rent Pac-Man nog steeds rond in een doolhof, terwijl hij onderweg gele stippen opeet. Ondertussen wordt hij achterna gezeten door vier spookjes die het op hem gemunt hebben. Eet Pac-Man een grotere stip op, dan zijn de rollen omgekeerd en kan hij de spookjes opsmikkelen.

In deze Championship Edition is het niet simpelweg de bedoeling om het doolhof leeg te grazen terwijl je de spoken ontloopt. Pac-Man heeft tegenwoordig een missie. In het ene doolhof moet hij bijvoorbeeld acht spookjes opeten. In een ander moet hij een minimaal aantal punten zien te scoren. Je hebt ook te maken met tijdsdruk, dus het is zaak dat je een strategische, snelle route uitdenkt. Er zijn in totaal 120 van zulke opdrachten.

Er zijn verschillende spelmodi: In ‘Championship’ probeer je in een aantal minuten een zo hoog mogelijke score te behalen, om hoge ogen te gooien in de Game Center-lijsten. ‘Online Tournament’ maakt het mogelijk om het tegen je Facebook-vrienden op te nemen. Hoge scores, zo snel mogelijk, daar draait het om in Pac-Man Championship Edition, en dat maakt het spel stukken hipper en uitdagender.

Er zijn diverse manieren om Pac-Man te besturen, maar geen daarvan is optimaal. Soms zou je het gele happertje razendsnel de hoek om willen laten scheuren. En dat lukt dan nét niet. Zeker als het tempo in de levels oploopt is dit een bron van frustratie. De truc is om vlak voordat je ergens af wilt slaan alvast in die richting te gaan sturen, daar moet je handigheid in krijgen.


kooptip

Oude, simpele spelletjes zijn zo slecht nog niet: Pac-Man is een klassieker die niet snel verveelt.

iPhone | € 3,99 | Namco Networks America | 4+ | v.1.2.2 | 54MB