Terug naar Review: Miitomo, Nintendo's debuut op de iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Review: Miitomo, Nintendo's debuut op de iPhone

Door Laura Grootaarts29 april 2016 16:532 min. leestijd0

Daar is-ie dan: Nintendo’s allereerste game voor iOS. Wat heeft dat lang geduurd! We gaan op onze iPhone nog geen Pokémon verzamelen, we bouwen geen knus Animal Crossing-stadje (hoewel daar binnenkort zeker verandering in gaat komen) en we loodsen ook nog geen Mario-poppetje langs allerlei vijandjes.

In plaats daarvan is Nintendo’s eerste app een gezellig vraag-en-antwoordspel. Jouw Mii (je superschattige digitale evenbeeld dat je aan het begin van de game maakt) zit met de Mii’s van je vrienden opgesloten in een universum waar alles een beetje doorkabbelt.

Miitomo

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Miitomo overstelpt je met vragen

En dan komen de vragen. Zomergasten is er niks bij, Miitomo wil werkelijk alles van je weten. Wat heb je ooit eens per ongeluk gekocht? Wat is je favoriete soort snoep? Welke milieuvriendelijke gewoonte heb jij? Op welk dier vind jij jezelf lijken? In wat lijk je op je ouders? Aan wat denk je als eerste als het over ninja’s gaat? Je vrienden kunnen de antwoorden die je geeft lezen en komen zo verrassende dingen over je te weten. Andersom werkt het precies zo. De sport is natuurlijk om je antwoorden zo bijdehand mogelijk te formuleren.

Nintendo-fans, waar zijn jullie toch?

Miitomo

Er zijn nog wel andere dingen te doen in Miitomo. Zo zijn er minispelletjes, koop je een complete garderobe en verzamel je naarmate het spel vordert allerlei badges. Wat ook nog de moeite waard is, zijn de foto’s die je kunt maken van je Mii en die het op social media best leuk doen. Maar de hoofdmoot is de eindeloze reeks vragen en als je geen tientallen Nintendo-fans in je omgeving hebt, valt het spel al snel stil.

Miitomo is te downloaden in de App Store, de app is gratis.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar