Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Review: Lume HD

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Lume is bij het huis van haar opa wanneer plotseling de stroom uitvalt. Omdat haar opa naar de stad is, besluit ze om zelf een creatieve oplossing te zoeken. Maar daarvoor moeten in dit point-and-click avontuur wel een paar breinbrekers van puzzels worden opgelost.

Om het licht weer te laten branden, ga je in alle hoeken en gaten van het huisje op zoek naar handige voorwerpen. Maar opa bewaart alles achter slot en grendel. Achterhaal cijfercodes, zet schakelaars op de juiste manier om of speel een stukje muziek precies na om de deuren te openen.

Poppenhuis

Als je van Professor Layton-achtige spelletjes houdt, dan kun je met Lume HD prima uit de voeten. Het spel ziet er ook nog eens heel bijzonder uit: het is alsof je rondloopt in een volmaakt poppenhuis. Alles is gemaakt van papier of bordkarton.


kooptip

Vastlopers

Er zijn ook wat minpunten aan dit spel. Heb je een iPad 1, dan loopt de app om de haverklap vast. En het einde komt na een uurtje of anderhalf nogal abrupt: het spel blijkt nu nog slechts te bestaan uit één missie. Met de volgende hoofdstukken is de ontwikkelaar nog bezig. €2,39 is een behoorlijk bedrag voor een incompleet spel, hoe doordacht de puzzels en de vormgeving ook zijn.

iPad | € 2,39 | State of Play Games Ltd | 4+ | v.1.1 | 55,3MB