Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Review: LG Watch Urbane – Oké Google, goede poging

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Achter op de verpakking van deze smartwatch staat dat hij alleen werkt in combinatie met een Android-telefoon, maar dit is achterhaald. Met een iPhone 5 of hoger waarop minimaal iOS 8.2 geïnstalleerd staat, kan dit horloge ook uit de voeten. Je zet de gratis app Android Wear op je iPhone en vanuit deze app koppel je je horloge en je telefoon met elkaar.

LG Watch Urbane

Dat kun je met de LG Watch Urbane

Vanaf het moment dat je dit horloge omdoet, staart iedereen naar je. Ten eerste omdat dit horloge groot is: hoewel ik absoluut geen elfachtige dame met ranke polsjes ben, oogt de Urbane bij mij ontzettend massief en lomp. Toch meer iets voor mannen. Daarnaast vragen zelfs wildvreemden me wat ik nou allemaal kan met dit glimmende horloge. Het antwoord op de meest gestelde vraag: nee, je kunt er niet mee bellen, je ziet wel of je gebeld wordt. Veel van de notificaties die op je iPhone verschijnen, zie je direct ook op je horloge. Je hoeft je iPhone niet meer uit je tas te halen om appjes, sms’jes en mails te lezen. Toch haal ik de telefoon wél uit de tas, want ik vind lezen op een rond scherm vervelend en het beantwoorden met spraakbediening is al helemaal een crime. Als dat überhaupt al kan, want sommige apps bieden niet de mogelijkheid om te reageren.

… en dat doe je ermee

Ik kijk vaak op het horloge om mijn hartslag en de stand van de stappenteller te checken. Tot mijn verrassing merk ik dat je de Watch ook kunt gebruiken als afstandsbediening voor bijvoorbeeld Spotify. Er zijn dus behoorlijk wat functies, toch voelt het karig. Deze watch kan in combinatie met een Android-toestel véél meer. Met een Apple Watch in combinatie met een iPhone kun je ook veel meer. Ik besluit de prijs van de LG Watch Urbane op te zoeken. Met een Android-horloge kun je natuurlijk ook googelen: ‘Oké Google, hoe duur is dit horloge?’ Het zoekresultaat dat in beeld verschijnt, loodst me direct door naar een website over de Apple Watch. Typisch …


kooptip

Pluspunten

  • Meer functies dan vooraf verwacht

Minpunten

  • Groot en lomp
  • in combinatie met een iPhone haal je niet alles uit dit horloge