Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Review: Koninklijk Huis

Auteur: iCreate
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Vandaag is het de derde dinsdag van september: Prinsjesdag dus. Oftewel een uitgelezen moment om de app van het Koninklijk Huis die sinds gisteren in de App Store staat te bespreken.

De app bevat om te beginnen nieuwsberichten over het Koninklijk Huis. Ook is er een onderdeel waarin de meest gestelde vragen over Beatrix en consorten worden beantwoord. Zo leer je dat je de Koningin moet aanspreken met Majesteit, en dat je Prof. Mr. Pieter van Vollenhoven gewoon Meneer van Vollenhoven mag noemen. En wist je dat je jaarlijks wel een keer of tien de vlag uit mag steken?

Via de agenda en het bijgevoegde Google Maps-landkaartje weet je waar en wanneer de leden van het Koninklijk Huis koekhappen, lintjes doorknippen en schepen dopen. Bij dit soort gelegenheden worden natuurlijk foto’s en video-opnames gemaakt en ook die zijn terug te vinden in de app.

De redactie van de app wordt gevoerd door de saaie en keurige Rijksvoorlichtingsdienst. Het resultaat is een saaie en keurige app, die wel heel informatief en actueel is. Wat we ook erg missen aan de app, is interactiviteit. We zouden graag nieuwsitems willen delen via bijvoorbeeld Twitter, en zelf vragen indienen voor de vraag-en-antwoordsectie van de app.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

We weten niet wat het precieze aandeel is van deze app in de rijksbegroting, maar je kunt hem in ieder geval gratis downloaden uit de App Store.

iPhone | Gratis | Phonecast Solutions | 4+ | v.1.0 | 1,1MB