Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Review: Deep Dreamer – laat je Mac dromen

Auteur: Sven Lamers
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Een tijdje geleden publiceerde Google zijn experimenten over beeldherkenning met behulp van neurale netwerken, ofwel kunstmatige intelligentie. Om preciezer te achterhalen hoe een computer voorwerpen in foto’s herkent, bouwde het bedrijf Deepdream. Daarbij geef je je computer een hint wat in een foto te zien is; vervolgens wordt die geanalyseerd en kun je meekijken wat je computer gelooft te ontdekken. Het resultaat van deze computerdromen zijn kunstzinnige maar ook enge plaatjes.

Om zelf met Deepdream te spelen, moest je tot nu toe een eigen server inrichten – een behoorlijk ingewikkeld klusje dus. Dat is nu verleden tijd. Met Deep Dreamer, een nieuwe Mac-app van Realmac Software, laat je je Mac dromen en maak je zelf deze leuke plaatjes.

Deep Dreaming Pluto

Deep Dreamer

Deep Dreamer is nu nog in bèta, maar dat maakt de app niet minder leuk. Je hoeft maar een afbeelding of video naar het programma te slepen en na een klik op ‘Start Dreaming’ begint je Mac al gekke dingen te zien. Dankzij uitgebreide instellingen stel je gemakkelijk in wat je Mac moet vinden in de afbeeldingen en krijg je op die manier steeds andere resultaten.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Met de filter ‘Impressionist painting’ laat je je foto lijken op een schilderij, terwijl de filters ‘Eyes’ en ‘Animals’ ertoe leiden dat je Mac overal ogen en beesten in je foto’s ziet. Best eng. Helaas zijn veel van de andere instellingsmogelijkheden allerminst duidelijk. Wat zijn ‘Octaves’ en wat beïnvloedt de ‘Scale Coefficient’? Hier mag Realmac Software graag meer uitleg leveren in de finale versie. Nu is het vooral uitproberen en kijken wat er gebeurt.

Eerste bèta

Maar laten we duidelijk zijn, voor een eerste bèta is Deep Dreamer al erg goed uitgewerkt. Er zijn nauwelijks bugs, alleen het geheugengebruik is enorm. Dat heeft natuurlijk ook ermee te maken dat Google’s Deepdream-code zo ingewikkeld is, maar er zijn vast nog wat verbeteringen mogelijk wat dat betreft.

Deep Dreamer is hier te downloaden en kan gratis gebruikt worden. Om plaatjes op te slaan, heb je echter de volledige versie nodig.

Prijs: € 14,30 (gratis proefversie)

Pluspunten

  • Voorziet je plaatjes van effecten die je nooit eerder hebt gezien

Minpunten

  • Weinig uitleg erbij
  • Enorm geheugenverbruik