Terug naar Review: Deep Dreamer – laat je Mac dromen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Review: Deep Dreamer – laat je Mac dromen

Door Sven Lamers23 juli 2015 11:362 min. leestijd0

Een tijdje geleden publiceerde Google zijn experimenten over beeldherkenning met behulp van neurale netwerken, ofwel kunstmatige intelligentie. Om preciezer te achterhalen hoe een computer voorwerpen in foto’s herkent, bouwde het bedrijf Deepdream. Daarbij geef je je computer een hint wat in een foto te zien is; vervolgens wordt die geanalyseerd en kun je meekijken wat je computer gelooft te ontdekken. Het resultaat van deze computerdromen zijn kunstzinnige maar ook enge plaatjes.

Om zelf met Deepdream te spelen, moest je tot nu toe een eigen server inrichten – een behoorlijk ingewikkeld klusje dus. Dat is nu verleden tijd. Met Deep Dreamer, een nieuwe Mac-app van Realmac Software, laat je je Mac dromen en maak je zelf deze leuke plaatjes.

Deep Dreaming Pluto

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Deep Dreamer

Deep Dreamer is nu nog in bèta, maar dat maakt de app niet minder leuk. Je hoeft maar een afbeelding of video naar het programma te slepen en na een klik op ‘Start Dreaming’ begint je Mac al gekke dingen te zien. Dankzij uitgebreide instellingen stel je gemakkelijk in wat je Mac moet vinden in de afbeeldingen en krijg je op die manier steeds andere resultaten.

Met de filter ‘Impressionist painting’ laat je je foto lijken op een schilderij, terwijl de filters ‘Eyes’ en ‘Animals’ ertoe leiden dat je Mac overal ogen en beesten in je foto’s ziet. Best eng. Helaas zijn veel van de andere instellingsmogelijkheden allerminst duidelijk. Wat zijn ‘Octaves’ en wat beïnvloedt de ‘Scale Coefficient’? Hier mag Realmac Software graag meer uitleg leveren in de finale versie. Nu is het vooral uitproberen en kijken wat er gebeurt.

Eerste bèta

Maar laten we duidelijk zijn, voor een eerste bèta is Deep Dreamer al erg goed uitgewerkt. Er zijn nauwelijks bugs, alleen het geheugengebruik is enorm. Dat heeft natuurlijk ook ermee te maken dat Google’s Deepdream-code zo ingewikkeld is, maar er zijn vast nog wat verbeteringen mogelijk wat dat betreft.

Deep Dreamer is hier te downloaden en kan gratis gebruikt worden. Om plaatjes op te slaan, heb je echter de volledige versie nodig.

Prijs: € 14,30 (gratis proefversie)

Plus
  • Voorziet je plaatjes van effecten die je nooit eerder hebt gezien
Min
  • Weinig uitleg erbij
  • Enorm geheugenverbruik
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar