Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Old Man’s Journey – winnaar Apple Design Awards

Auteur: Laura Grootaarts
1 reacties
Old Man’s Journey


Lees verder na de advertentie

Apple heeft voor de twintigste keer de Apple Design Awards uitgereikt: de prijs voor apps met een opvallend design. De apps blinken uit omdat ze innovatief zijn, verrassend handig, of op een compleet andere manier werken dan je zou verwachten. In iCreate 90 lees je alles over de 12 winnaars van de Awards. Hieronder alvast een van de absolute toppers: de game Old Man’s Journey.

Old Man’s Journey

Een oude man krijgt een brief en gaat op pad, dwars door het meest pittoreske landschap dat je ooit gezien hebt. Tik simpelweg op de plek waar je hem naartoe wilt bewegen. Soms moet je het landschap hiervoor wat ‘omvormen’ zodat de plek ook daadwerkelijk bereikbaar is voor de krasse knar.

Old Man’s Journey


kooptip

Het nadeel van al die vernieuwende apps die door Apple bekroond zijn: je kunt eigenlijk amper uitleggen hoe het precies werkt. Maa por hier en daar in een mollige heuvel of trek aan een wandelpad en je ziet hoe de wegen zich ontvouwen. Dit is geen game die de adrenaline door je aderen jaagt, maar wat is dit mooi. En het gaat eigenlijk niet eens zozeer om het manipuleren van het landschap – hoewel dat Old Man’s Journey letterlijk voorziet van een extra dimensie.

Pop-upboek

Dit spel heeft wel iets weg van een pop-upboek. Al snel merk je dat je overal op aan het tikken bent, want daarmee zet je kleine animaties in beweging. Het zit hem in de details: een kat die op een bankje ligt te soezen, een gitaar waar een mediterraans riedeltje uit klinkt of een vogeltje dat verschrikt opvliegt.

Aan het einde van ieder hoofdstuk denkt de bescheiden held van het verhaal terug aan een bijzonder moment in zijn leven – het doet wat denken aan het begin van Pixar-film Up. Old Man’s Journey is te downloaden in de App Store en kost €5,49.

Meer over de Apple Design Awards lees je in iCreate 90:

Pluspunten

Minpunten