Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Waarom Nextory je volgende luisterboeken-app moet zijn

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
Nextory review

Heb je geen tijd of zin om boeken te lezen? Laat je eens voorlezen! Een luisterboek is fijn voor onderweg of tijdens vervelende huishoudelijke klusjes. Nextory is een relatief nieuwe luisterboeken-app die steeds meer aan terrein wint in Nederland. Met dit Storytel-alternatief heb je een gigantische bibliotheek aan boeken beschikbaar.

Lees verder na de advertentie

Momenteel kun je Nextory 60 dagen gratis uitproberen. Een account maak je aan op de website van Nextory, daarna log je met dat account in op de app.

Gepersonaliseerde leeservaring

Bij het instellen van de Nextory-app krijg je meteen de kans om je favoriete genres te kiezen. Dat levert direct een gepersonaliseerde ervaring op. Of je nu houdt van spannende thrillers, romantische verhalen of informatieve non-fictie, Nextory zorgt ervoor dat je aanbevelingen ziet die bij jouw smaak passen. Dit maakt het bladeren door het aanbod een stuk aangenamer en efficiënter. Hoe meer je leest, hoe beter de aanbevelingen worden.

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

Nextory ontdekken

Heb je al eens eerder een luisterboeken-app gebruikt, bijvoorbeeld Storytel of Bookbeat, dan zal de Nextory-app je bekend voorkomen. De meeste apps in dit genre hebben grote overeenkomsten. Ook met Nextory kun je oneindig veel boeken beluisteren (en in veel gevallen ook ‘ouderwets’ lezen). Als je wilt, kun je ze ook downloaden voor onderweg. Er is een ontdekken-sectie met populaire, nieuwe en speciaal voor jou aanbevolen titels. Recensies van andere lezers helpen je ook bij het kiezen van je volgende boek.

Eigen twist

Iedere luisterboeken-app heeft dan weer wel zijn eigen twist, zo ook Nextory. Een van de opvallende elementen is de geluidsgolf die aangeeft waar je bent in het boek. Deze visuele weergave van je voortgang is niet alleen nuttig, maar ook leuk om naar te kijken. Ook interessant zijn de leesstatistieken die duidelijk maken hoeveel je al gelezen hebt, en die je motiveren om nog meer te lezen.

Nextory extra

Een grote pre van Nextory is dat je boeken die je in de toekomst wilt gaan lezen, kunt onderbrengen in lijsten. Bij soortgelijke apps heb je doorgaans één enkele boekenplank, en belandt alles op de grote hoop. Als je dan ooit eens door je verzameling bladert, heb je geen idee waarom je een boek ook alweer hebt toegevoegd. Nextory geeft je de mogelijkheid om zelf categorieën aan te brengen en dat is wel zo overzichtelijk.

Nextory aanbod

Nextory heeft honderdduizenden titels om uit te kiezen. In het Nederlands en het Engels, maar ook nog zeven andere talen. Toch is het aanbod altijd lastig in te schatten, want hoeveel ervan past in jouw straatje? Kijken we naar de Top 10 van bestverkochte boeken vorig jaar, dan doet Nextory in ieder geval niet onder voor de grote concurrent Storytel.

Opvallend: Nextory heeft een speciaal tabblad dat helemaal is ingericht voor boekenseries. Van de Zeven Zussen tot Stephen Kings Mr. Mercedes: ze staan hier allemaal bij elkaar en dat is goed nieuws voor de veellezers onder ons. Verder lijkt de app bijzonder veel non-fictie te bieden, met name biografieën en reportages.

Een klein minpuntje is dat je aan sommige boeken niet lijkt te kunnen ontkomen. Die kom je overal in de app tegen, bij verschillende categorieën en genres. Die constante herhaling geeft soms de indruk dat er blijkbaar niet meer is om te laten zien, terwijl we vermoeden dat er veel meer te bieden is.

Nextory kosten

Met onze Nextory aanbieding bespaar je behoorlijk – daarmee luister je maar liefst 60 dagen gratis, zonder ergens aan vast te zitten. Dit zijn de reguliere Nextory prijzen:

  • Nextory Basic: € 9,99 p/m (maximaal 25 uur luisteren)
  • Nextory Unlimited: € 12,99 p/m (onbeperkt luisteren)

Tijdens de eerste registratie wordt er ter verificatie van je identiteit 10 cent van je rekening afgeschreven, dit wordt binnen enkele dagen ook weer keurig teruggestort. Nextory opzeggen gaat heel eenvoudig via de website.

Nieuwsgierig geworden?

Probeer het zelf! Momenteel kun je Nextory 60 dagen gratis uitproberen. Maak via onderstaande button eenvoudig een account aan op de website van Nextory, log in op de app en ontdek zelf waarom zoveel mensen enthousiast zijn over deze app.

Pluspunten

  • Eindeloos luisterplezier
  • Zelf leeslijstjes op thema maken

Minpunten

  • Sommige boeken worden gepusht