Terug naar Logitech Folio Touch: betaalbaar alternatief voor Magic Keyboard?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Logitech Folio Touch: betaalbaar alternatief voor Magic Keyboard?

Door Laura Grootaarts18 februari 2021 12:013 min. leestijd0

Als je tegenwoordig een iPad koopt, dan moet je er eigenlijk ook wat accessoires bij nemen. Nou ja: ‘moeten’ is een groot woord. Maar we raden het je wel aan, omdat je daarmee echt het maximale uit je nieuwe tablet haalt. Met een toetsenbordje inclusief trackpad bijvoorbeeld, verander je je iPad in een handomdraai in een MacBook-alternatief. Een tijdje terug testten we Apple’s eigen Magic Keyboard, nu is de Logitech Folio Touch aan de beurt. Er zijn twee versies: voor de iPad Air 4 en de 11-inch iPad Pro – wij hebben de eerste. De hoes is 180 (!) euro goedkoper dan Apple’s Magic Keyboard. Kan dit wel iets zijn?

Logitech Folio Touch

Eerlijk is eerlijk: ik ben fan van het Magic Keyboard, en daarom pel ik de iPad met enige tegenzin van dit toetsenbordje, om hem daarna in de Folio Touch te duwen. De hoes is zwaar – bijna 650 gram – maar dat geeft hem iets robuusts. Hij is bekleed met een stevig soort stof dat heel prettig aanvoelt. Aan de zijkant zit een inkeping voor het opbergen van je Apple Pencil, met daaroverheen een magnetische sluiting.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

iPad-toetsenbord met trackpad – en meer

Om het toetsenbord te gebruiken, klap je de standaard aan de achterzijde uit. Je kunt hem precies in de hoek duwen die je zelf prettig vindt. Na het downloaden van de bijbehorende app (die is er voor firmware-updates) en het straal negeren van enkele voorbijflitsende meldingen, zit ik direct al te typen. De toetsen voelen fijn aan, net als op een laptop. Als automatisch duw ik op een toets waarmee je naar het startscherm van je iPad gaat …

… het duurt even tot het voorgaande tot me doordringt: de Folio Touch heeft iets handigs wat het Magic Keyboard niet heeft! Een rij met iPadOS-sneltoetsen. Er zijn toetsen voor onder meer het vergrendelen van je iPad-scherm, het aanpassen van het volume, de schermhelderheid en de toetshelderheid (de Folio Touch heeft verlichte toetsen zodat je ook in het donker ziet wat je typt). Het ingebouwde trackpad blijft dan weer wat achter bij Apple’s variant: we kunnen er de vinger niet op leggen, maar hij reageert een fractie minder nauwkeurig. Alsnog is er uitstekend mee te werken.

Verschillende toepassingen

Logitech Folio Touch zijkant

Dan wordt het tijd om met de iPad naar de bank te verkassen. Voor op schoot blijkt de constructie wat te groot en wiebelig, meer nog dan bij het Magic Keyboard. Maar anders dan bij het Magic Keyboard doet de Folio Touch ook dienst als gewone hoes. Daarvoor vouw je het gedeelte met de toetsen helemaal naar achteren. Dat is sowieso handig als je de iPad een keer zonder toetsenbord wilt gebruiken. In zulke gevallen zit het Magic Keyboard alleen maar in de weg. De Folio Touch heeft ook nog een kijkstand voor video’s en een tekenstand. Het einde van deze review is in zicht. Ik mag weer terug naar het Magic Keyboard. Maar voorlopig blijft de iPad even in de Folio Touch zitten.

Logitech Folio Touch: conclusie

Als je een goedkoper alternatief zoekt voor Apple’s Magic Keyboard, dan is de Logitech Folio Touch wat je zoekt. Hij heeft zelfs wat extraatjes, zoals een rij met handige sneltoetsen. Alleen op schoot, dat wil-ie niet. Je koopt hem onder meer bij Coolblue, voor € 159. Let op dat je de versie kiest die bij jouw iPad hoort.

Dit artikel stond in iets andere vorm in iCreate.

iCreate 143
iCreate 143
🎁 De ultieme Apple-koopgids

 

Plus
  • Prijs
  • Rij met sneltoetsen
  • Ook als gewone hoes bruikbaar
Min
  • Loeizwaar
  • Trackpad ietsje minder nauwkeurig
  • Niet voor de ‘grote’ iPad Pro
Bestel de Logitech Folio Touch
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar