Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

AirTag Solutions: de beste manier om een AirTag aan je hond te bevestigen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
AirTag houder hond

Apple’s AirTag is bedoeld om je kostbare eigendommen mee in de gaten te houden en weer terug te vinden als je ze verliest. Je koffer, je sleutelbos, je portemonnee … maar wat dacht je van je hond? Dat zal voor veel mensen toch het kostbaarste eigendom zijn.

Apple AirTag hondenhalsband

Als hondeneigenaar is het je grootste nachtmerrie: je viervoeter jaagt achter een kat aan, hopt over een hek en verdwijnt compleet uit het zicht. Of iemand steelt hem – en verhandelt hem misschien. Een AirTag voor je hond dan maar? Maar hoe bevestig je die dan? Je wilt niet dat de hond de AirTag opeet: een piepend apparaatje in een hondenmaag is niet grappig. Een lekkend horlogebatterijtje al helemaal niet.

Dan kom je uit bij houder van AirTag Solutions (60 euro inclusief AirTag). Hiermee bevestig je de AirTag stevig aan de halsband van je hond (of kat). De houder is gemaakt van zacht flexibel siliconen-materiaal, en verkrijgbaar in de kleuren zwart, roze en blauw. Het is even prutsen om de AirTag in de zeer nauwsluitende houder te krijgen, maar dan zit ie ook goed stevig. Daarna schuif je hem eenvoudig om de halsband (maximaal drie centimeter breed) van je hond.

AirTag solutions

Je hond terugvinden met Zoek mijn

Je hond met daaraan de AirTag zijn vervolgens te volgen via de app Zoek mijn op de iPhone, iPad en Mac. Mocht je hond er tussenuit knijpen, dan kun je hem op die manier eenvoudig lokaliseren. Er zijn wel wat dingen om rekening mee te houden, want Apple heeft de AirTag eigenlijk niet bedoeld voor honden.

Zo wordt de locatie bepaald doordat de AirTag steeds een signaaltje stuurt naar iPhones die toevallig in de buurt zijn. Maar die moeten er dan wel zijn. Dwaalt je doggo door een woonwijk of over een camping, dan is dat geen probleem. Maar stuift hij het bos in, dan kan het even duren. Sowieso zit er iets vertraging in het doorgeven van de locatie. Heb je een hazewindhond, dan is die waarschijnlijk weer verdwenen als jij ter plaatse bent. Maar goed, dan zoek je het in ieder geval in de juiste richting.

Een ander probleem is nu nog dat maar één persoon de locatie van de AirTag kan zien op de iPhone. Niet handig als je hond afwisselend door verschillende personen wordt uitgelaten en dat zal in de meeste gezinnen toch wel het geval zijn. Maar dit probleem bestaat binnenkort niet meer, want vanaf iOS 17 kun je de AirTag delen met vijf anderen.

En ja hoor: AirTag verloren

Je kunt de AirTag volgen op de landkaart. Kom je tot de conclusie dat je hem kwijt bent, dan schakel je de Verloren-modus in. Daarmee kun je onder meer een boodschap achterlaten voor de vinder van de tag, zodat die contact met je kan opnemen. Hij moet de AirTag hiervoor scannen met zijn eigen telefoon.

Hebben we deze modus nodig gehad? Ja. Was de hond dan kwijt? Nee!

Op de dag dat ik de houder aan de riem bevestigde, raakten we hem al kwijt. Na enig onderzoek in Zoek mijn, bleek dat hij bij een winkel voor telefoonreparaties lag, zo’n kilometer verderop. Die houder zal wel gescheurd zijn, dacht ik nog. Goed spul. Maar toen ik de AirTag op ging halen, bleek de houder nog in perfecte staat.

Wat er gebeurt is? Iemand heeft de AirTag bij de winkel afgeleverd, de eigenaar kon ons er verder ook niets over vertellen. We hebben géén idee waar en hoe onze Hondini het gesloten systeem van de houder heeft losgekregen van zijn riem, die ook steeds gesloten was. En eerlijk? Waarschijnlijk heeft het toch meer te maken met de chronische onhandigheid van zijn baasje. Ik heb de houder opnieuw om de riem geschoven en daarna is het niet meer voorgekomen en heeft het naar volle tevredenheid gewerkt.

Zo voorkomt de AirTag dat je hond verdwijnt

Het trucje waarmee onze hond zich eenmalig wist te ontdoen van de houder, blijft voor altijd een mysterie. We leren hem op dit moment wel een ander trucje: direct naar het baasje komen wanneer het geluid van de AirTag klinkt. Is een AirTag namelijk nog bij je in de buurt, dan kun je er een piepgeluid op afspelen. Verdwijnt je hond uit het zicht, en doe je dit meteen, dan hoef je niet eens stad en land af te zoeken naar je geliefde viervoeter. Of je longen uit je lijf te schreeuwen. Voorkomen is beter dan genezen!

Conclusie

De AirTag hondenhalsband van AirTag Solutions biedt een handige oplossing voor hondeneigenaren die hun viervoeter willen monitoren en lokaliseren bij vermissing. De houder van zacht siliconen-materiaal bevestigt de AirTag stevig aan de halsband. Via de Zoek mijn app op iPhone, iPad en Mac is de hond eenvoudig te volgen. Er kan wel wat vertraging in zitten, maar al met al geeft dit toch meer gemoedsrust.

Pluspunten

  • Stevig
  • Eenvoudig in gebruik
  • Inclusief AirTag

Minpunten

  • AirTag is niet in alle gevallen ideaal voor dit doeleinde