Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Hidden Folks – verkozen tot iPad-game van het jaar

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
Hidden Folks review


Lees verder na de advertentie

Zoekplaatjesspel Hidden Folks is door Apple verkozen tot iPad-game van het jaar. Genoeg aanleiding voor een Hidden Folks review, die voor €4,49 beschikbaar is in de App Store.

Hidden Folks review

We verliezen ons al een tijdje in een zwart-wit-tekening op de iPad. Het is een pittoreske wereld, vol met handgetekende personages. Allemaal schreeuwen ze om je aandacht, maar er zijn maar een paar figuranten die we uit de enorme wereld – van gelijkuitziende personages – moeten vissen. Op dit moment zoeken we naar Trendy Tessy. Veel meer dan dat het een vrouw is en ze op de grond ligt, weten we niet. Een paar minuten, enkele krokodillenporren en tientallen tikken later, vinden we haar. Ze lag verscholen achter een tentflap.

Hidden Folks is een heerlijk simplistische en rustgevende game. Het heeft wat weg van het legendarische ‘Waar is Wally’, maar dan interactief. De wereld staat vol met poppetjes en dieren, die voortdurend in beweging zijn. Raak je iets aan, is de kans groot dat dit resulteert in een geinig geluidje; de game bevat ruim elfhonderd met de mond gemaakte geluidseffecten. De opdracht is simpel: zoek de objecten die onderaan het scherm te zien zijn. Dit is moeilijker dan het klinkt, want de speelse wereld is groot en de objecten zijn klein. Bovendien lijken ze erg op elkaar en zitten de figuurtjes vaak goed verstopt. Het is dan bijvoorbeeld nodig om een struik met een tik weg te toveren, of een garagedeur te openen.

Rustig rondneuzen

Heerlijk is dat je geen rekening hoeft te houden met de tijd. Je kunt rustig rondneuzen en aapjes laten brullen, voordat je start met je zoektocht. Apple heeft Hidden Folks in ieder geval al gevonden: het spel, gemaakt door de Nederlander Adriaan de Jongh, is verkozen tot iPad-game van het jaar. De app kost alleen wel een paar eurootjes, maar de amusante en humoristische zoekplaatjes maken dit bedrag zeker waard.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

https://www.youtube.com/watch?v=kYw_tw__7ow

Pluspunten

Minpunten