Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

HBO Max review: de beste streamingdienst in Nederland?

Auteur: Annemiek Lourensen
2 reacties
HBO Max review

Het aantal streamingdiensten in Nederland blijft maar groeien, maar een van de grootste aanwinsten is HBO Max. Hoe is het aanbod, wat is de HBO Max prijs en hoe onderscheidt deze dienst zich van zijn concurrentie? Ontdek het in deze HBO Max review.

Lees verder na de advertentie

Wil je op de hoogte worden gebracht van onze reviews, zoals over de leukste streamingdiensten of de nieuwste Apple-producten? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

kooptip

De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!
De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand op je bundel!

Maximale korting en dubbele data als je thuis internet van Ziggo hebt

HBO Max aanbod

HBO Max is de thuisbasis voor media van allerlei bekende en geliefde merken. Zo heb je vast wel gehoord van Warner Bros., DC, Cartoon Network en Looney Tunes. Qua originele content maakt de streamingdienst onderscheid tussen ‘HBO’ en ‘Max Originals’. Eerstgenoemde zijn series en films die in bepaalde landen ook op de zender HBO worden uitgezonden, Max Originals vind je alleen bij de dienst zelf.

Op de homepage hebben alle merken een eigen ‘hub’ gekregen: klik er een aan en je vindt alleen content die daarbij hoort. Deze verdeling maakt de dienst erg overzichtelijk, want je navigeert gemakkelijk naar het merk met je favoriete films of series. Ben je bijvoorbeeld in de ban van Batman, Superman en andere superhelden? Dan is de DC-hub the place to be.

HBO Max review

Overigens zijn de merken zo verschillend, dat HBO Max voor ieder wat wils heeft. Zo geniet je met het hele gezin van tekenseries of superhelden, terwijl een horrorfilm je ’s nachts de stuipen op het lijf jaagt. Daarnaast kun je klassiekers als The Sopranos, Friends, en alle Harry Potter-films ongestoord bingen tot je in slaap valt. En sinds kort vind je dé kaskraker van 2023 ook op HBO Max: Barbie!

De eer voor beste media gaat naar de originele titels. Series als Succession, Chernobyl, The Last of Us en House of the Dragon zijn van ongekende kwaliteit – deels dankzij de enorme budgetten die HBO hiervoor neerlegt. Om nog maar duidelijk te maken hoe indrukwekkend de content is: HBO en HBO Max hebben in 2023 maar liefst 127 Emmy nominaties ontvangen, het hoogste óóit. In januari 2024 wonnen ze maar liefst 31 van deze beeldjes, en was dit het netwerk met de meeste prijzen. Daar kan een gigant als Netflix niet tegenop (daarover zo meer), dus het is geen wonder dat HBO Max een van de beste streamingdiensten is.

HBO Max prijs

Dan nu de hamvraag: wat is de HBO Max prijs? Voorheen had je dat deels zelf in handen, want HBO bood twee verschillende abonnementen. Zo was er het reguliere Standaard-abonnement, maar ook een goedkoper Basic-abonnement. Laatstgenoemde is inmiddels niet meer beschikbaar. Nieuwe of terugkerende abonnees kunnen hem dus niet meer afsluiten, maar had je dit gedaan toen het abonnement nog wel bestond, dan kun je het Basic-abonnement voorlopig nog gebruiken.

De HBO Max prijzen zijn als volgt:

 • Basic-abonnement (niet meer beschikbaar): € 5,99 per maand. Een jaarabonnement kostte € 46,99, en daarmee bespaarde je 34% per jaar.
 • Standaard-abonnement: € 7,99 per maand. Een jaarabonnement kost € 59,99, en daarmee bespaar je 37% per jaar.

Als nieuwe abonnee ga je dus altijd voor het Standaard-abonnement. Daarmee stream je in Full HD of 4K, download je maar liefst dertig titels en kijk je op drie toestellen tegelijkertijd. Ook heb je geen reclame. Ter vergelijking: met het Basic-abonnement streamde je in 720p, downloadde je maximaal vijf titels en keek je op één apparaat tegelijk. Het maandabonnement is overigens altijd opzegbaar.

Concurrentie

HBO Max review

Als we naar andere streamingdiensten kijken, is HBO Max relatief voordelig. Zeker in vergelijking met Netflix. Dit is nog steeds de populairste streamingdienst, maar het goedkoopste abonnement kost daar inmiddels € 7,99 per maand. Dit is dezelfde prijs als die van het Standaard-abonnement van HBO Max, maar hiermee kijk je op slechts één apparaat tegelijk en kun je niet eens Netflix in HD streamen. Plus het aanbod ligt kwalitatief gezien een stuk lager, met veel films en series die op elkaar lijken.

Qua prijs is alleen Amazon Prime Video aantrekkelijker, want voor deze dienst betaal je € 4,99 per maand. Daarbij hoort wel een kanttekening: je vindt hier veel kanalen, series en films waarvoor je alsnog afzonderlijk moet betalen. Het aanbod is wat dat betreft veel kleiner dan het in eerste instantie lijkt. Bij HBO Max is dit niet het geval: met je abonnement kun je het gehele aanbod streamen. Dan is onze keuze toch weer snel gemaakt.

Ook leuk om te weten: in de Verenigde Staten heet HBO Max tegenwoordig simpelweg ‘MAX’. Dit komt doordat de content van streamingdienst Discovery+ er inmiddels ook bij is gevoegd, en de naam MAX zou dit duidelijker moeten maken. De komende maanden zal de nieuwe naam overal ter wereld worden ingevoerd. Behalve in de Benelux: Omroep MAX heeft hier al recht op deze naam. HBO Max blijft hier dus gewoon HBO Max.

HBO Max gratis proberen?

Dan toch nog een minpuntje: HBO Max gratis proberen kan helaas niet. De streamingdienst biedt namelijk geen gratis proefperiode aan, iets wat zijn concurrenten wel doen. Daarom is het maar goed dat een abonnement relatief voordelig is. Wil je eerst een maandje HBO Max proberen? Voorheen raadden we aan te beginnen bij het Basic-abonnement, nu moet je dus wel voor het Standaard-abonnement gaan.

HBO Max kijktips

HBO Max review

Goed, je hebt je abonnement afgesloten of overweegt dit te doen, maar wat ga je als eerste kijken? Er is immers zoveel om uit te kiezen. Geen zorgen, we hebben alvast wat HBO Max kijktips voor je op een rij gezet.

Nu op HBO Max: Barbie

Roze, plastic, meer roze, uitbundige dansnummers, nog meer roze: Barbie heeft het allemaal. In deze monsterhit leven Barbie (Margot Robbie) en Ken (Ryan Gosling) het perfecte leven in Barbieland, samen met heel veel andere Barbies en Kens. Maar dan gaat het mis, want Barbie komt in een existentiële crisis. Haar laatste redmiddel: haar zorgeloze leven achter zich laten en de echte wereld trotseren, met alle gevaren van dien.

Barbie heeft sinds juli 2023 maanden in de bioscoop gedraaid. In die tijd wist het meer dan 1 miljard dollar op te halen, en werd het zelfs de meest lucratieve film van Warner Bros. óóit. Maar Barbie is niet alleen bij de gewone kijkers geliefd: inmiddels wint het award na award, en heeft het maar liefst acht Oscar-nominaties ontvangen. Benieuwd waarom de film zo’n succes is? Sinds vrijdag 15 december kun je met HBO Max Barbie eindelijk vanuit je woonkamer bewonderen.

The Last of Us

Het is een van de populairste series van 2023: The Last of Us. In dit post-apocalyptische drama wordt de wereld geteisterd door een virus dat iedereen verandert in een hersenloze zombie. Behalve de veertien jaar oude Ellie (Bella Ramsey), die om onverklaarbare redenen immuun blijkt te zijn. Het is aan smokkelaar Joel (Pedro Pascal) om haar veilig naar een groep artsen te brengen, in de hoop een vaccine te creëren. Een reis met gevaar voor eigen leven dus.

Goed om te weten: productie van seizoen twee van The Last of Us is al begonnen!

Succession

De naam Succession heb je vast al eens voorbij horen komen. In deze comedy-dramaserie volgen we de familie Roy, wereldwijd bekend van een enorm mediaconglomoraat. Logan Roy (Brian Cox) is de eigenaar, maar doordat zijn gezondheid steeds slechter wordt, is hij genoodzaakt een opvolger te kiezen. En zijn vier kinderen hopen allemaal die felbegeerde positie te bemachtigen.

The Batman

Toch liever een film? HBO Max staat vol blockbusters. Denk maar aan The Batman, waarin de gemaskerde Bruce Wayne (Robert Pattinson) de veiligheid van het corrupte Gotham City probeert te waarborgen. Criminelen vrezen hem, maar alles loopt uit de hand wanneer een sadistische moordenaar hem door middel van raadsels en puzzels in contact brengt met de onderwereld.

Overigens komt er een vervolg: The Batman Part II draait eind 2025 in de bioscoop, en komt waarschijnlijk later naar HBO Max.

Dune

Dan is er nog Dune, een science-fiction film gebaseerd op het gelijknamige boek van Frank Herbert. Dit verhaal staat in het teken van Paul Atreides (Timothée Chalamet), erfgenaam van Huis Atreides. Samen met zijn familie verhuist hij naar de planeet Arrakis (ook wel bekend als ‘Dune’) om daar een lucratieve drug genaamd ‘spice’ te cultiveren. Maar de jongeman is begaafd, en is voorbestemd grootse dingen te doen.

Het vervolg op de film heet Dune: Part Two, en draait nú in de bioscoop. Verwachting is dan ook dat je hem over een aantal maanden kunt streamen op HBO Max.

Niet te vergeten

Uiteraard valt er nog veel meer onder het HBO Max aanbod. Zo staan ook de volgende films en series op je te wachten:

Series

 • Game of Thrones
 • The White Lotus
 • Friends
 • House of the Dragon
 • Chernobyl
 • The Sopranos
 • Supernatural
 • Nog veel meer!

Films

 • The Lord of the Rings-trilogie
 • Volledige Harry Potter-reeks
 • It
 • A Star is Born
 • Wonder Woman
 • Evil Dead Rise
 • The Hunger Games-films
 • Nog veel meer!

Genoeg te kijken dus! Besloten om een HBO Max-abonnement te nemen? Met de volgende knop beland je direct op de juiste pagina.

Pluspunten

 • Overzichtelijke interface
 • Bekende merken
 • Sterke originele content
 • Schappelijke prijs
 • Nieuwe films en series snel beschikbaar

Minpunten

 • Geen proefabonnement
 • Basic-abonnement is verdwenen