Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
reviews iPad

GOOS-E: een ganzennek als tablet houder voor je iPad

Auteur: Sven Lamers
1 reacties


Lees verder na de advertentie

Met al dat thuiswerken van tegenwoordig is de iPad praktischer dan ooit. Je gebruikt hem gemakkelijk als tweede scherm voor je Mac via Sidecar en hij werkt ideaal om te Skypen, Zoomen of FaceTimen. Maar daarvoor moet je de iPad natuurlijk wel altijd zelf vasthouden of ergens op een (meestal sub-optimale) standaard zetten. Met de flexibele tablet houder GOOS-E is dat verleden tijd. Hiermee maak je je iPad overal vast en zet je hem exact in de positie die je nodig hebt. Hoe praktisch tablet houders kunnen zijn ontdekten we in onze review. Bovendien voorkomen ze een iPad-nek natuurlijk.

Tablet houder: een derde arm voor je iPad

De naam van de GOOS-E is natuurlijk niet voor niets, want hij lijkt best wel op een ganzennek. Klinkt gek? Misschien is de omschrijving ‘een derde arm waarmee je je iPad vasthoudt’ dan beter. Voordat die arm klaar is voor gebruik, moet je hem echter eerst nog in elkaar zetten. In feite bestaat de GOOS-E uit drie onderdelen. Een standaard, de ‘ganzennek’ en de houder voor je tablet. Voor de standaard heb je twee opties: of je gebruikt een voet van vier kilo of een klem die je aan een bureau, plank of verticale bedrand bevestigt. Zowel in de voet als in de klem zit een uitsparing waarin je de flexibele arm vastmaakt. Ten slotte maak je de houder (beschikbaar in twee groottes) vast via een kogelgewricht. Voor de liefhebber is er ook een telefoonhouder beschikbaar.

Heel flexibel

Al deze mogelijkheden voor de bevestiging en het instellen maken de GOOS-E ongelofelijk flexibel. die manier is niet alleen de arm gemakkelijk te verstellen, maar ook de positie van de tablet. Wil je je iPad schuin rechtsboven achter je iMac plaatsen? Geen probleem. Van onder je bureau net erbovenuit laten steken? Doe maar! Het enige punt van kritiek is dat je best wat kracht moet inzetten om de arm om te buigen, maar dat zorgt tegelijkertijd ook ervoor dat die altijd muurvast zit.

Lelijke eend?


kooptip

Qua functionaliteit zijn we dus verliefd op deze gans. Dat geldt echter iets minder voor het uiterlijk. Over smaak valt uiteraard niet te twisten, maar wij vinden het design van de voet niet heel geslaagd. Bij de houder en de ‘ganzennek’ kan niet zo veel misgaan (al vinden we de zilveren arm mooier dan de zwarte), maar de voet – een combinatie van zacht en hard plastic en gewichten aan de binnenkant – is toch vooral functioneel. Daar brengen ook de zes beschikbare kleuren geen verandering in. Maar zoals gezegd, hij werkt vlekkeloos en desgewenst kun je de voet door de flexibele arm ook mooi wegwerken op je bureau. Of je gebruikt de klem als alternatieve bevestigingsmethode. Met de voet is de gans echter meer een lelijke eend.

Conclusie

Wil je een muurvaste manier om je iPad ergens te bevestigen? Vind je het design van de voet niet zo heel belangrijk? Dan is deze GOOS-E iets voor jou! Je iPad was nog nooit praktischer als tweede scherm of toegewijd apparaat om mee te videobellen.

Pluspunten

  • Muurvast
  • Flexibel

Minpunten

  • Design van de voet
  • Best zwaar