Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Buddi Play 2 maakt CarPlay draadloos nog beter

Auteur: Sven Lamers
6 reacties

Een tijdje terug testten wij de Buddi adapter om de bedrade CarPlay in je auto draadloos te maken. Nu is er de tweede versie, de Buddi Play 2 – en die belooft een hoop verbeteringen. Hoog tijd om weer in de auto te stappen.

Lees verder na de advertentie

Buddi CarPlay draadloos

Dat CarPlay heel handig is, daar zijn we het allemaal over eens. Je iPhone neemt hiermee het schermpje van je autoradio over, en laat je al je apps bedienen als het iOS was. Supermodern dus. Alleen het feit dat je bij veel auto’s je iPhone met een kabeltje moet aansluiten om verbinding te maken, dat voelt toch een beetje retro aan. Daarom is er inmiddels ook een draadloze variant van CarPlay, maar om meteen een nieuwe auto hiervoor te kopen …

Gelukkig hoeft dat niet als je een adapter hebt voor draadloze CarPlay. Onze favoriet was tot nog toe de Buddi Bluetooth CarPlay adapter, maar die heeft nu dus een opvolger gekregen. We nemen je even mee langs alle verschillen en verbeteringen.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Buddi Play 2 voor CarPlay

Wanneer je de Buddi Play 2 uit de doos haalt, is het eerste dat je opvalt de vernieuwde behuizing. Waar de eerste Buddi nog wat goedkoop aanvoelde, is er nu een grote stap vooruit gemaakt qua afwerking. Uiteraard gaat het nog steeds om een plastic behuizing, maar deze voelt toch net wat hoogwaardiger aan dan het krakende materiaal van de voorganger. Een leuk detail vinden wij de gaatjes aan de zijkant. We gaan ervan uit dat ze niet nodig zijn voor de koeling, maar het ziet er gewoon chic uit.

Verbinding maken kan nog steeds via usb-a of usb-c, al naargelang wat voor aansluiting je auto heeft. Ook qua werkwijze is verder niets veranderd. Je sluit de Buddi aan alsof het je telefoon was, daarna maak je op je iPhone verbinding met de Play 2. In tegenstelling tot bij de voorganger is de software van de Buddi (die je alleen tijdens de eerste installatie ziet) nu in het Nederlands en niet meer Engelstalig. Verbinden is geen hogere wiskunde, maar dit maakt het toch weer net wat gemakkelijker.

We hebben geprobeerd om een foto te maken van de eerste configuratie. Maar de Buddi was zo snel verbonden, dat we te laat waren.

Veel sneller dan voorheen

Nadat wij verbinding gemaakt hebben met onze Mazda2, gaan we een rondje rijden. Maar al bij het volgende stoplicht wordt duidelijk: de Buddi Play 2 werkt net zo goed als zijn voorganger. Alle animaties van CarPlay worden soepel weergegeven, er zijn geen haperingen. Ook vijftig kilometer verder hadden we geen last van een wegvallende verbinding of iets dergelijks.

Alles prima dus. De behuizing voelt wat fijner, de installatie is net wat gemakkelijker, het gebruiksgemak is net zo goed als bij de voorganger. Maar pas wanneer we de tweede keer in onze auto stappen, merken we nog een verbetering op. Want de automatische verbinding tussen onze telefoon en de Buddi Play 2 (en dus onze auto) gaat stukken sneller. Waar we eerst zo’n 20 seconden (en soms net wat langer) moesten wachten, is de verbinding nu binnen tien seconden gepiept. Fijn, want uiteraard wil je zo snel mogelijk je favoriete muziek of podcast opzetten.

Nu ook met Android Auto

Een nieuwe functie van de Buddi Play 2 willen we overigens nog benoemen, ook al heeft die weinig toegevoegde waarde voor iPhone-gebruikers. Want de nieuwe versie van de Buddi ondersteunt nu ook Android Auto. Misschien nog interessant als je een Android-telefoon van je werk hebt.

CarPlay draadloos nog beter

Wie de CarPlay in zijn auto draadloos wilde maken, was bij Buddi al aan het goede adres. Met de Play 2 heeft Buddi vrijwel alle minpunten van de voorganger opgelost. En het beste: met 100 euro houdt hij dezelfde prijs als zijn voorganger. En dat is nog steeds véél goedkoper dan een nieuwe auto.

Pluspunten

  • Draadloze CarPlay in je auto
  • Verbindt razendsnel
  • Behuizing ziet er chic uit

Minpunten

  • Je moet het kastje nog steeds ergens verstoppen in je auto