Terug naar Atlas Wallpaper (iOS): jouw stad als achtergrond
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Reviews

Atlas Wallpaper (iOS): jouw stad als achtergrond

Door Sven Lamers1 februari 2019 15:512 min. leestijd0

Ik houd van een coole beeldschermachtergrond op mijn iPhone en iPad. Soms houd ik het simpel met een kleurverloopje, soms gebruik ik een gave foto van een vakantie. Mijn nieuwste aanwinst is een chique, minimalistische plattegrond van Nijmegen – zoals je die kent uit hipsterige cafétjes. Maar ik heb hem niet ergens op internet gevonden … de achtergrond is zelfgemaakt, met de app Atlas Wallpaper.

Altas-Wallpaper-app

Een beetje Apple Kaarten en Google Maps

In de basis lijkt die app op Apple Kaarten en Google Maps. Onderin een zoekbalk waarmee je naar verschillende locaties in de wereld springt, boven een plattegrond. De kaartgegevens komen echter niet van Apple of Google, maar van de onafhankelijke partij Mapbox. En deze laat je verschillende stijlen voor de weergave van de plattegrond kiezen. Atlas Explorer gebruikt dit om je mooie wallpapers te laten ontwerpen. Dat ziet er dan als volgt uit. Je zoekt een plaats en past desgewenst de uitsnede aan. Vervolgens kies je aan de rechterkant een van zeventien kant-en-klare stijlen (we zijn vooral weg van ‘Cali Style’ en ‘Italiano’) en sla je je achtergrondafbeelding op. Bij het exporteren kun je kiezen tussen iPhone-, iPad- of Mac-formaat.

Atlas Explorer

Betaal je € 2,29 voor de in-app aankoop Atlas Explorer, mag je daarnaast je eigen stijlen aanmaken en een 3D-weergave van je plattegrond opslaan. De eigen stijlen zijn het geld zeker waard, de 3D-weergave is daarentegen vrij overbodig … het blijft immers een vrij platte plattegrond die alleen schuin wordt weergegeven. Toch is Atlas Wallpaper een aanrader voor alle liefhebbers van cartografie en wereldreizigers.

iCreate 110
iCreate 110
Apple Pay – Dit wil je hebben!
Plus
  • Unieke achtergronden
  • Veel aanpassingsmogelijkheden
Min
  • 3D-weergave van in-app aankoop overbodig
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar