Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
reviews

Atlas Wallpaper (iOS): jouw stad als achtergrond

Auteur: Sven Lamers
0 reacties
Altas-Wallpaper-app


Lees verder na de advertentie

Ik houd van een coole beeldschermachtergrond op mijn iPhone en iPad. Soms houd ik het simpel met een kleurverloopje, soms gebruik ik een gave foto van een vakantie. Mijn nieuwste aanwinst is een chique, minimalistische plattegrond van Nijmegen – zoals je die kent uit hipsterige cafétjes. Maar ik heb hem niet ergens op internet gevonden … de achtergrond is zelfgemaakt, met de app Atlas Wallpaper.

Een beetje Apple Kaarten en Google Maps

In de basis lijkt die app op Apple Kaarten en Google Maps. Onderin een zoekbalk waarmee je naar verschillende locaties in de wereld springt, boven een plattegrond. De kaartgegevens komen echter niet van Apple of Google, maar van de onafhankelijke partij Mapbox. En deze laat je verschillende stijlen voor de weergave van de plattegrond kiezen. Atlas Explorer gebruikt dit om je mooie wallpapers te laten ontwerpen. Dat ziet er dan als volgt uit. Je zoekt een plaats en past desgewenst de uitsnede aan. Vervolgens kies je aan de rechterkant een van zeventien kant-en-klare stijlen (we zijn vooral weg van ‘Cali Style’ en ‘Italiano’) en sla je je achtergrondafbeelding op. Bij het exporteren kun je kiezen tussen iPhone-, iPad- of Mac-formaat.

Atlas Explorer

Betaal je € 2,29 voor de in-app aankoop Atlas Explorer, mag je daarnaast je eigen stijlen aanmaken en een 3D-weergave van je plattegrond opslaan. De eigen stijlen zijn het geld zeker waard, de 3D-weergave is daarentegen vrij overbodig … het blijft immers een vrij platte plattegrond die alleen schuin wordt weergegeven. Toch is Atlas Wallpaper een aanrader voor alle liefhebbers van cartografie en wereldreizigers.


kooptip

Pluspunten

  • Unieke achtergronden
  • Veel aanpassingsmogelijkheden

Minpunten

  • 3D-weergave van in-app aankoop overbodig