Terug naar Zwarte Zaterdag: 4 apps om de verkeersdrukte te vermijden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Zwarte Zaterdag: 4 apps om de verkeersdrukte te vermijden

Door Koen van Ekeren2 augustus 2018 19:083 min. leestijd1

De beruchte Zwarte Zaterdag staat voor de deur. Op 4 augustus trekken Fransen massaal naar het zuiden, wat resulteert in honderden kilometers aan vakantiefile op de Franse snelwegen. Ga jij dit weekend ook bepakt en bezakt naar het zuiden? Dan doe je er goed aan om de verkeersdrukte te checken – en daarvoor hebben we de beste Zwarte Zaterdag apps op een rij gezet.

zwarte-zaterdag-apps

Zwarte Zaterdag apps

In heel Europa liggen dit weekend enorme files op de loer. Een file vermijden is vaak onmogelijk, maar je wilt wel zo kort mogelijk in de polonaise staan met je auto. Met deze navigatie- en verkeersdrukte apps weet je zeker dat je onderweg goed op de hoogte bent van de actuele verkeersinformatie:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Google Maps

Dankzij de gegevens van de tientallen miljoenen gebruikers kan Google Maps – veruit de grootste kaarten-app – zeer snel en nauwkeurig berekenen hoe het met de verkeersdrukte zit. Tijdens het navigeren zie je door het kleurgebruik op de kaart hoe druk het op de weg is. Blauw is normaal verkeer, oranje betekent langzaam rijdend verkeer en rood wil zeggen dat er een file staat.

Een groot voordeel van Google Maps is dat de dienst niet alleen bij het plannen rekening houdt met de verkeersdrukte, maar ook tijdens de rit. Ontstaat er tijdens de rit een extreme file op Route du Soleil, waarschuwt Maps je voor een langere reistijd. Eventueel biedt de app een alternatieve (en snellere) route aan.

2. Waze

Waze (ook een app van Google) is misschien wel de beste app om files te vermijden. De navigatie-app maakt niet alleen gebruik van de gegevens van Google, maar ook van de informatie die gebruikers kunnen doorgeven – zoals ongelukken op de weg en files. Hierdoor weet je razendsnel dat er een file opdoemt en kun je op tijd een andere route nemen.

Verder is het fijn dat de app nog allerlei andere handige informatie geeft. Het meldt bijvoorbeeld waar er flitspalen staan en waar er trajectcontroles zijn. Ook geeft het de maximum-snelheid weer. Een minpuntje is dat er geen rijstrookaanwijzingen zijn en er geen mogelijkheid is om de app offline te gebruiken.

3. Flitsmeister

Sta je op Zwarte Zaterdag in een gigantische file en wil je weten hoe lang het nog duurt? Dan moet je Flitsmeister hebben. De app geeft aan hoe lang de file nog duurt, wat de gemiddelde snelheid is en waarom je stil staat.

Verveel je je tijdens de ellenlange zit? Dan is het wellicht leuk om te fileflirten. Op het forum van Flitsmeister kun je achteraf een oproep plaatsen met informatie over je flirt – en wie weet komen jullie met elkaar in contact.

En uiteraard waarschuwt Filtsmeister je onderweg als je een mobiele flitser of flitspaal nadert. Zo voorkom je dat je je eindbestemming bereikt met een stapel verkeersboetes.

4. Apple Kaarten

Veel iPhone-gebruikers navigeren met de navigatie-app van Apple: Kaarten. Die heeft erg veel weg van zijn concurrent Google Maps. Ook Apple’s Kaarten houdt live de verkeersdrukte in de gaten. Met oranje strepen op de weg laat Kaarten zien dat er sprake is van langzaam rijdend verkeer. Bij een rode kleur staat er waarschijnlijk een file. Nader je een file, dan biedt de app een alternatieve route aan die mogelijk sneller is.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Wim van der Jagt
Lezer
Wim van der Jagt

Hou er wel rekening mee dat Flitmeister in sommige landen niet gebruikt mag worden