Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van

Zo ziet iOS 6 eruit op de iPhone 5

Auteur: iCreate
2 reacties


Lees verder na de advertentie

Bekijk zelf hoe iOS 6 er op de iPhone 5 uit komt te zien. Door enkele aanpassingen te doen in de iOS-simulator voor ontwikkelaars, wordt het scherm aangepast worden naar de resolutie van 640 bij 1136 pixels waar al een tijdje geruchten over de ronde doen.

Hoe ziet het eruit?

De mensen van 9to5Mac zijn aan de slag gegaan met de iOS Simulator en hebben een aantal schermafbeeldingen gemaakt. In bovenstaande afbeelding (klikbaar) staan iOS 5.1 en iOS 6 in de resolutie van 640 bij 1136 pixels naast elkaar. Opvallend is dat in iOS 5.1 er vier rijen met icoontjes zijn opgerekt, daar waar in iOS 6 vijf rijen netjes onder elkaar staan. iOS 6 lijkt daarmee voorbereid te zijn op de hogere resolutie van de nieuwe iPhone.

iOS Simulator

In de iOS Simulator, die gratis te downloaden is uit de Mac App Store, hoeven maar een aantal kleine aanpassingen gedaan te worden om de resolutie van de iPhone 5 na te bootsen. Volg de volgende stappen van CultOfMac om zelf aan de slag te gaan met de simulator en de hogere resolutie:

 1. Download File.txt naar de map: ~/Bibliotheek/Application Support/iPhone Simulator
 2. Pas de naam van File.txt niet aan!
 3. Pas het bestand Info.plist aan via: /Programma's/Xcode.app/Contents/Developer /Platforms/iPhoneSimulator.platform/Developer/Applications /iPhoneSimulator.app/Contents/Resources/Devices iPhone (Retina).deviceinfo /Info.plist
 4. Voeg aan het bestand de volgende regels toe:
  <key>eagle</key>
  <string>640</string>
  <key>giraffe</key>
  <string>1136</string>
 5. Sluit de iOS Simulator

[Afbeelding: 9to5Mac]


kooptip