Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 155Fris je iPhone op! 🫧
Cover van
nieuws

Ziggo internet & tv wordt duurder: dit is het beste alternatief

Auteur: iCreate
96 reacties
Ziggo internet tv


Lees verder na de advertentie

Klanten van Ziggo betalen vanaf 1 juli meer voor internet en tv. De provider past een inflatiecorrectie toe, waardoor de maandelijkse abonnementsprijs met 8,5 procent stijgt. De prijsverhoging geldt voor pakketten met internet en tv.

Ziggo: internet & tv duurder

Het tarief voor het standaard Alles-in-één pakket wordt bijna 9 procent hoger. De prijs gaat van 56 euro naar 61,25 euro per maand. Het Internet en TV Complete-pakket wordt 9,2 procent duurder. Klanten betalen niet 70,50 euro, maar 77 euro per maand.

Volgens Ziggo is het bedrijf door de wereldwijde inflatie genoodzaakt de prijzen op te voeren. De kosten voor de energie voor het netwerk en de datacenters lopen bijvoorbeeld op. ‘Ook de kosten van materiaal voor het leveren van diensten en onderhoud zijn sinds vorig jaar gestegen’, verklaart de provider op de website.

Ook Ziggo-abonnementen zonder televisie krijgen vanaf juli met prijsstijgingen te maken. Bij Internet Complete is de prijsverhoging het grootst, waar je 58 euro betaalt in plaats van 53 euro. Bij het instap-abonnement voor Internet Only en Bellen lopen de maandelijkse kosten op van 43,50 euro naar 47,75 euro.


kooptip

Voor nieuwe klanten zijn er wel aantrekkelijke kortingen. Meer hierover lees je in het artikel over de beste Ziggo aanbieding van het moment.

Goedkoper Ziggo-abonnement

Een manier om kosten te besparen, is door te kijken of je huidige Ziggo-abonnement goedkoper kan. Heb je een pakket met extra’s (zoals sneller internet of extra zenders), dan is het een optie om je huidige Ziggo-abonnement te downgraden.

Een andere manier om kosten te besparen, is door je mobiel abonnement bij Vodafone te nemen. Heb je thuis Ziggo, dan ontvang je voor elk Vodafone-abonnement tot € 7,50 korting per maand, plus andere voordelen. Meer hierover lees je op de Volop extra voordelen-pagina van Ziggo.

Alternatief

Loopt je abonnement af of heb je een maandelijks aanpasbaar abonnement, dan kun je kijken naar andere aanbieders. Een goed Ziggo-alternatief is T-Mobile. Bij deze provider zijn de eerste acht maanden dankzij deze aanbieding extra voordelig en betaal je 30 euro per maand. Daarna wordt het omgezet in een maandtarief van 50 euro. Zeker voor sportliefhebbers is het een interessante keuze, want je krijgt Viaplay en ESPN Compleet er gratis bij.

Lees ook: Viaplay aanbieding: zo bekijk je Formule 1 met 13% korting