Terug naar Revolutionair Apple-product op komst: ‘begin van nieuw tijdperk’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Revolutionair Apple-product op komst: ‘begin van nieuw tijdperk’

Door Koen van Ekeren2 juni 2023 08:042 min. leestijd2

Alles wijst erop dat Apple een grote onthulling doet tijdens de WWDC-keynote van aanstaande maandag. Op Twitter maakt de tech-gigant ons alvast warm voor het Apple-event. ‘Een nieuw tijdperk begint op 5 juni’.

Nieuw tijdperk

De tweet toont een gif waarin het Apple-logo zich betovert tot een hart en vervolgens weer transformeert tot het Apple-logo. Iedereen die de tweet een like geeft, ontvangt op 5 juni een herinnering van Twitter om de keynote te bekijken. Die begint maandag om 19:00 uur Nederlandse tijd. Hoe je het kunt volgen lees je in het artikel over Apple-event live kijken.

WWDC staat traditioneel in het teken van nieuwe software (dit jaar onthult het bedrijf onder meer iOS 17), maar dit jaar zal de aandacht voornamelijk uitgaan naar nieuwe producten. Onder meer een nieuwe 15-inch MacBook Air 2023 en desktop-Mac worden verwacht, maar ook een nog veel innovatiever product.

Welk revolutionair Apple-product komt er?

Het product dat volgens Apple ‘een nieuw tijdperk’ inluidt, is hoogstwaarschijnlijk een mixed reality-headset. De tech-gigant werkt al jaren aan dit apparaat, waarmee het een poging doet om virtual reality (VR) en augmented reality (AR) meer mainstraim te maken. De headset krijgt mogelijk de naam Apple Reality.

Apple VR bril

Ooit moet de augmented reality-bril de iPhone vervangen. Of in ieder geval voor een deel. Geen apparaatje dat je uit je broekzak grist, maar notificaties die direct op je brilglazen worden geprojecteerd. De headset die Apple maandag aankondigt is aanzienlijk groter dan dat, maar moet wel een eerste opstapje worden naar een toekomst waarin draagbare AR-brillen een prominente rol spelen in ons dagelijkse leven.

Hoe de headset er precies uitziet (de afbeelding hierboven is een concept) en wat hij kan, weten we aanstaande maandag. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Wally
Lezer
Wally

Nog geen paar jaar en iedereen loopt terug met een i-monocle ding op z’n hoofd rond terwijl je dat ding bedient met deels je hersenen en deels vinger, hand een hoofdbewegingen. De smartphone zoals wij die nu kennen is binnenkort nog enkel in een museum te zien.

HansM
Lezer
HansM

Hmm, denk dat de tijd er nog niet rijp voor is. 9 jaar geleden met de Google Glass was dat het ook niet. De use case lijkt er niet voor te zijn, vooralsnog.