Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Revolutionair Apple-product op komst: ‘begin van nieuw tijdperk’

Auteur: Koen van Ekeren
2 reacties
Apple-event 2023


Lees verder na de advertentie

Alles wijst erop dat Apple een grote onthulling doet tijdens de WWDC-keynote van aanstaande maandag. Op Twitter maakt de tech-gigant ons alvast warm voor het Apple-event. ‘Een nieuw tijdperk begint op 5 juni’.

Nieuw tijdperk

De tweet toont een gif waarin het Apple-logo zich betovert tot een hart en vervolgens weer transformeert tot het Apple-logo. Iedereen die de tweet een like geeft, ontvangt op 5 juni een herinnering van Twitter om de keynote te bekijken. Die begint maandag om 19:00 uur Nederlandse tijd. Hoe je het kunt volgen lees je in het artikel over Apple-event live kijken.

WWDC staat traditioneel in het teken van nieuwe software (dit jaar onthult het bedrijf onder meer iOS 17), maar dit jaar zal de aandacht voornamelijk uitgaan naar nieuwe producten. Onder meer een nieuwe 15-inch MacBook Air 2023 en desktop-Mac worden verwacht, maar ook een nog veel innovatiever product.

Welk revolutionair Apple-product komt er?


kooptip


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!


De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €720!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

Het product dat volgens Apple ‘een nieuw tijdperk’ inluidt, is hoogstwaarschijnlijk een mixed reality-headset. De tech-gigant werkt al jaren aan dit apparaat, waarmee het een poging doet om virtual reality (VR) en augmented reality (AR) meer mainstraim te maken. De headset krijgt mogelijk de naam Apple Reality.

Apple VR bril

Ooit moet de augmented reality-bril de iPhone vervangen. Of in ieder geval voor een deel. Geen apparaatje dat je uit je broekzak grist, maar notificaties die direct op je brilglazen worden geprojecteerd. De headset die Apple maandag aankondigt is aanzienlijk groter dan dat, maar moet wel een eerste opstapje worden naar een toekomst waarin draagbare AR-brillen een prominente rol spelen in ons dagelijkse leven.

Hoe de headset er precies uitziet (de afbeelding hierboven is een concept) en wat hij kan, weten we aanstaande maandag. Wil je op de hoogte blijven van de ontwikkelingen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!