Terug naar Wi-Fi-problemen oplossen – zo doe je dat met een FRITZ!Box (Adv)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Wi-Fi-problemen oplossen – zo doe je dat met een FRITZ!Box (Adv)

Door Redactie iCreate16 augustus 2023 15:293 min. leestijd

Heb je last van een trage of onstabiele Wi-Fi-verbinding? Wil je overal in huis kunnen genieten van snel en veilig internet? AVM biedt je onder de merknaam FRITZ! verschillende producten en apps waarmee je Wi-Fi-problemen kunt oplossen. In dit artikel lees je hoe je dat doet.

Fritz! wlan

1 Kies de juiste router

Je router is het hart van je thuisnetwerk. Het is daarom belangrijk dat je een model kiest dat past bij jouw wensen. Een goede router zorgt voor hogere snelheden en laat je vloeiend video’s en muziek streamen – ook in een groot huishouden met veel gebruikers.

Een aanrader is de FRITZ!Box 7590 AX (lees ook onze review). Deze router ondersteunt de nieuwste Wi-Fi 6-standaard, waarmee je tot 40% sneller surft dan met Wi-Fi 5. Bovendien heeft de FRITZ!Box 7590 AX vier gigabit-LAN-poorten, een USB 3.0-poort en een geïntegreerd telefoonsysteem voor bekabelde en draadloze telefoons. Je kunt zelfs je iPhone als telefoon gebruiken, via de FRITZ!Fon-app. Dankzij alle aansluitingen en ondersteunde standaarden kunnen al je apparaten overweg met de FRITZ!Box.

Bekijk de FRITZ!Box 7590 AX

2 Vind de juiste plaats voor je router

De locatie van je router heeft veel invloed op de kwaliteit van je Wi-Fi-signaal. Het is daarom verstandig om je router op een centrale en open plek te plaatsen, bij voorkeur niet te dicht bij muren, metalen objecten of andere storingsbronnen. Het liefst plaats je hem ook ergens boven in een kamer, bijvoorbeeld op een kast.

Fritz!app

Hoe weet je nu op welke locatie je de beste verbinding hebt? Daarvoor gebruik je de FRITZ!App WLAN. Deze app meet de signaalsterkte en de snelheid van je Wi-Fi op verschillende plekken in huis. Zo kun je zien wat de ideale plek voor je router is.

De FRITZ!App WLAN is gratis te downloaden voor je iPhone en iPad in de App Store.

3 Versterk je signaal

Heb je nog steeds geen goede Wi-Fi-dekking in sommige delen van je huis? Dan is het een slim idee om een FRITZ!Repeater toe te voegen aan je netwerk. Een repeater is een apparaatje dat het signaal van je router versterkt naar andere ruimtes. Zo kun je het bereik van je Wi-Fi vergroten en ‘dode zones’ voorkomen.

Fritz!repeater

Een goede keuze is de FRITZ!Repeater 1200 AX. Deze repeater ondersteunt ook Wi-Fi 6 en levert snelheden tot 1200 Mbit/s. Bovendien is het mogelijk om met de FRITZ!Repeater 1200 AX een mesh-netwerk te creëren, waarmee al je FRITZ!-apparaten samenwerken als één groot netwerk. Zo heb je overal in huis één netwerknaam, één wachtwoord en één optimale verbinding voor al je verbonden apparaten.

Bekijk de FRITZ!Repeater 1200 AX

4 Denk aan veiligheid

Je wilt natuurlijk niet dat ongewenste gasten gebruikmaken van jouw Wi-Fi-netwerk. Daarom is het belangrijk dat je je netwerk goed afschermt. FRITZ! helpt je daarbij. Alle FRITZ!Box-modellen ondersteunen WPA3-versleuteling, de nieuwste en veiligste manier om je Wi-Fi-netwerk te beschermen tegen hackers en meelifters. Daarnaast zet je gemakkelijk een gastennetwerk op of zorg je met ouderlijk toezicht ervoor dat bepaalde apparaten niet alle sites mogen bezoeken.

Fritz!box 7590 AX

Met de software van de router, FRITZ!OS, houd je je netwerk veilig en kun je Wi-Fi-problemen oplossen. Zo kun je de naam van je netwerk aanpassen, zodat het minder herkenbaar is voor anderen. Ook laat je je Wi-Fi-netwerk automatisch  uitschakelen op tijden dat je het niet nodig hebt, bijvoorbeeld ’s nachts. Zo bespaar je ook nog energie – al is de FRITZ!Box sowieso al een vrij zuinige router.

Lees meer over FRITZ!OS

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden