Terug naar WhatsApp-update: waarschuwing voor verdachte linkjes en meer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

WhatsApp-update: waarschuwing voor verdachte linkjes en meer

Door Laura Grootaarts4 september 2018 12:102 min. leestijd0

WhatsApp heeft een nieuwe update gehad met daarin een aantal handige functies. Tijd dus om versie 2.18.90 van de app op je iPhone te zetten!

WhatApp update: verdachte linkjes

WhatsApp update verdachte linkjes

Herinner je je nog dat er onlangs een phishing-bericht rondging op WhatsApp, dat beweerde dat KLM gratis tickets weggaf? Het bijbehorende linkje leek naar de KLM-site te gaan, maar wie goed keek zag dat er een gek teken in stond: onder de k stond een klein puntje. WhatsApp herkent in het vervolg dit soort linkjes, en waarschuwt je dan met een opvallende rode balk en een waarschuwingsbordje. Klik je toch op de link, dan krijg je er nog een melding bovenop: of je de verdachte koppeling wel echt wilt openen. Je bent gewaarschuwd.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Foto’s in notificaties

Ontvang je een appje met daarin een foto, dan zie je daarvan voortaan een voorvertoning. Tot nu toe zag je altijd alleen fotocamera-emoji, met daarnaast de tekst ‘foto’ en moest je de app openen om het plaatje te kunnen zien. Dat is niet meer nodig: veeg over de notificatie of gebruik 3D Touch en je ziet het plaatje al direct in de notificatie. Werkt overigens ook met gifjes.

Nog even geduld

 

Houd er rekening mee dat WhatsApp de nieuwe functies beetje bij beetje uitrolt onder alle gebruikers. Zelfs als je de meest recente versie op je telefoon hebt staan, kan het een aantal dagen duur voordat het ook bij jou werkt.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar