Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 158De grote AirPods-gids 🎧
Cover van

WhatsApp-update: waarschuwing voor verdachte linkjes en meer

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
whatsapp icoon


Lees verder na de advertentie

WhatsApp heeft een nieuwe update gehad met daarin een aantal handige functies. Tijd dus om versie 2.18.90 van de app op je iPhone te zetten!

WhatApp update: verdachte linkjes

WhatsApp update verdachte linkjes

Herinner je je nog dat er onlangs een phishing-bericht rondging op WhatsApp, dat beweerde dat KLM gratis tickets weggaf? Het bijbehorende linkje leek naar de KLM-site te gaan, maar wie goed keek zag dat er een gek teken in stond: onder de k stond een klein puntje. WhatsApp herkent in het vervolg dit soort linkjes, en waarschuwt je dan met een opvallende rode balk en een waarschuwingsbordje. Klik je toch op de link, dan krijg je er nog een melding bovenop: of je de verdachte koppeling wel echt wilt openen. Je bent gewaarschuwd.

Foto’s in notificaties

Ontvang je een appje met daarin een foto, dan zie je daarvan voortaan een voorvertoning. Tot nu toe zag je altijd alleen fotocamera-emoji, met daarnaast de tekst ‘foto’ en moest je de app openen om het plaatje te kunnen zien. Dat is niet meer nodig: veeg over de notificatie of gebruik 3D Touch en je ziet het plaatje al direct in de notificatie. Werkt overigens ook met gifjes.

Nog even geduld


kooptip

Houd er rekening mee dat WhatsApp de nieuwe functies beetje bij beetje uitrolt onder alle gebruikers. Zelfs als je de meest recente versie op je telefoon hebt staan, kan het een aantal dagen duur voordat het ook bij jou werkt.

[relatedissue]