Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Deze nieuwe functie maakt videogesprekken in WhatsApp nóg leuker

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
WhatsApp picture-in-picture

Via WhatsApp kun je uren met elkaar videobellen, maar wil je je iPhone ondertussen even voor iets anders gebruiken, dan wordt je video standaard gepauzeerd. Nogal irritant, maar gelukkig is dit verleden tijd: sinds afgelopen weekend heeft WhatsApp voor iOS ondersteuning voor Picture-in-Picture! Lees hier wat dit precies inhoudt – en hoe je de functie krijgt.

Lees verder na de advertentie

WhatsApp: Picture-in-Picture

Picture-in-Picture is een beeldtechniek voor multitaskers: hiermee kun je een video(gesprek) bekijken, terwijl je ook een andere app gebruikt. De video wordt namelijk geminimaliseerd en in een hoek van het scherm geplaatst, waarna je hem kunt verslepen naar een andere plek. Daardoor doe je met je toestel wat je maar wilt – van browsen tot sms’en – en bekijk je ondertussen de video.

Een groot aantal apps heeft deze functie al lang omarmd, maar WhatsApp vreemd genoeg niet. Al is daar sinds december verandering in gekomen. De website WABeta spotte toen dat de app eindelijk aan Picture-in-Picture ondersteuning werkte, en dat bèta-testers van WhatsApp het zelfs al konden gebruiken. Ook de rest van de wereld hoefde kennelijk niet lang te wachten: er werd toen gesproken over een release in 2023.

Nu is het eindelijk zover: Picture-in-Picture voor WhatsApp is beschikbaar voor alle iPhone-gebruikers! Vrijdagnacht is namelijk versie 23.3.77 van de app uitgekomen, inclusief Picture-in-Picture ondersteuning. Heb je deze update geïnstalleerd, dan kun je de functie direct gebruiken. En dat werkt precies zoals je denkt: begin een videogesprek, sluit de app en de video staat verkleind in beeld – zelfs in een andere app.

kooptip

Alles over WhatsApp

Overigens is de ondersteuning voor Picture-in-Picture niet de enige nieuwe WhatsApp-functie die in de update zit. Zo noemen de release notes van versie 23.3.77 de volgende vernieuwingen:

  • Dankzij ondersteuning voor beeld in beeld van iOS kun je nu multitasken tijdens WhatsApp-gesprekken zonder dat je video wordt gepauzeerd.
  • Je kunt onderschriften bijvoegen als je documenten verstuurt.
  • Nieuwe ondersteuning voor langere groepsonderwerpen en betere beschrijvingen van je groepen.
  • Je kunt nu persoonlijke avatars maken en gebruiken als stickers en profielfoto’s. Ga naar Instellingen>Avatar om aan de slag te gaan.

Misschien lees je dit laatste punt en denk je: wat zijn avatars in WhatsApp nou weer? Geen zorgen, je bent vast niet de enige, want de avatars zijn relatief nieuw. Sterker nog, deze grote nieuwe functie voor WhatsApp werd eind vorig jaar pas geïntroduceerd. Ontdek dus gauw hoe je je eigen avatar kunt maken!

Wil je op de hoogte worden gebracht van het laatste Apple- en iPhone-nieuws, zoals nieuwe WhatsApp-functies? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!