Terug naar Deze nieuwe functie voor WhatsApp komt in 2023 naar je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Deze nieuwe functie voor WhatsApp komt in 2023 naar je iPhone

Door Annemiek Lourensen15 december 2022 09:512 min. leestijd0

In 2023 krijgt WhatsApp eindelijk een nieuwe functie waar we lang op hebben gewacht: ondersteuning voor picture-in-picture! Hiermee kun je andere apps openen en gebruiken terwijl je aan het videobellen bent. Het gesprek verschijnt dan namelijk in een klein kader op het scherm, terwijl jij door je hele iPhone scrolt.

WhatsApp-nieuwe-functie-2023

WhatsApp nieuwe functie 2023: picture-in-picture

Eerder deze maand werd de picture-in-picture-functie al gespot door oplettende bèta-testers van WhatsApp. Nu heeft Meta – het moederbedrijf van Facebook en WhatsApp – het zelf aangekondigd, via een artikel op hun website. Daarin staat dat ze de nieuwe functie momenteel volop aan het testen zijn, en dat WhatsApp hem in 2023 hoopt te lanceren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ondersteuning voor picture-in-picture is iets waar WhatsApp-gebruikers lang op hebben gewacht. Al is het enigszins verbazend dat het zo lang heeft geduurd, zeker omdat de app wel twee miljard gebruikers telt en apps als FaceTime de functie al veel langer hebben. Het blijft dus gissen waarom het zoveel tijd heeft gekost.

WhatsApp in 2022

WhatsApp nieuwe functie 2023

In hetzelfde artikel blikt WhatsApp ook terug op alle functies die afgelopen jaar zijn geïntroduceerd. Hoeveel daarvan ken jij er al? Het zijn er namelijk best een aantal:

  • Gesprekken met 32 deelnemers: Op je smartphone kun je nu video- of audiogesprekken houden met tot wel 32 mensen – vier keer zoveel als voorheen.
  • Stuur een individueel bericht of demp iemand in een groepsgesprek: Wanneer je iemand in een groepsgesprek lang ingedrukt houdt, wordt diegene groot weergegeven. Daarna kun je deze deelnemer dempen of een individueel bericht sturen, terwijl het gesprek gewoon doorloopt.
  • Stuur een link naar een groepsgesprek: Of je nou een last-minute gesprek inplant of alvast vooruit denkt, je kunt iemand gemakkelijk uitnodigen voor een groepsgesprek door een link te sturen.
  • Kleurrijke golven: Identificeer snel wie er praat als er geen camera’s worden gebruikt.
  • Notificaties: Krijg een notificatie zodra iemand zich aansluit bij een groepsgesprek.

Meer nieuwe functies

Overigens heeft WhatsApp vorige week nog een andere grote nieuwe functie uitgebracht: Avatars. Dit zijn cartoonachtige poppetjes die je zelf ontwerpt. Maak hier vervolgen je profielfoto van of stuur ze door als vrolijke stickers. Vergelijkbaar met de memoji’s van Apple, dus. Als jij deze WhatsApp Avatars wilt instellen, hebben wij dit stap voor stap gedaan.

Wil je altijd op de hoogte worden gebracht van de nieuwste WhatsApp-functies? Schrijf je dan in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Annemiek Lourensen

(Web)redacteur iCreate. Kocht als tiener haar eerste Apple-product: een (inmiddels antieke) iPod. Hoort haar lievelingsmuziek tegenwoordig liever live.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar