Terug naar WhatsApp overzetten wordt gemakkelijker (maar niet voor jou)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

WhatsApp overzetten wordt gemakkelijker (maar niet voor jou)

Door Laura Grootaarts12 augustus 2021 11:082 min. leestijd0

WhatsApp maakt het eenvoudiger om je chatgeschiedenis over te zetten tussen iPhone en Android-toestellen. Maar de functie is voorlopig nog érg beperkt. Wat is er precies nieuw?

WhatsApp iPhone met snelmenu

WhatsApp overzetten iPhone

Als je momenteel wilt overstappen van Android naar iPhone, dan stuit je op een probleem: er is geen goede manier om WhatsApp-chats over te zetten tussen verschillende platforms. Overzetten van een oude naar een nieuwe iPhone kan prima: daarvoor wordt de backup in iCloud gebruikt. En van Android naar Android kan ook – dat gaat via Google Drive. Maar tussen beide platformen is er geen goede migratie-optie.

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Haal de nieuwe iPhone 13 als eerste in huis!

Internet van Ziggo thuis? Ontvang dan tot €5 korting per maand en dubbele data!

Daarin komt vanaf nu verandering, zo kondigde WhatsApp gisteren aan tijdens het Galaxy Unpacked-event. Binnenkort wordt het mogelijk om chats over te zetten, inclusief foto’s, video’s en gesproken berichtjes. Maar … in eerste instantie alleen nog van iOS naar Android. En zelfs nog specifieker dan dat, het werkt uitsluitend met de nieuwe Samsung-telefoons: de Z Fold 3 en de Z Flip 3.

Om gegevens over te zetten tussen een iPhone en een Android-toestel moet je de apparaten verbinden met een lightning-naar-usb-c kabeltje. Bovendien heb je de Samsung Smart Switch-app nodig om het proces te doorlopen. Kortom: het is nogal wat gedoe.

Migratie-functie verder uitgebreid?

De functie wordt binnenkort al uitgebreid en werkt dan ook met andere Samsung-telefoons met Android 10 of nieuwer. Het is niet bekend op welke termijn dit gaat gebeuren en of het ook naar andere Android-telefoons komt.

En blijft het dan eenrichtingsverkeer van iPhone naar Android? Of kun je in de toekomst ook je chats overzetten van Android naar iPhone? Op die vraag kunnen we nu helaas nog geen antwoord geven.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

Bron: MacRumors

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Haal de nieuwe iPhone 13 Pro als eerste in huis met unlimited data en 5G!

Heb je al internet van KPN? Profiteer dan tot €7,50 korting per maand!

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar