Terug naar ‘WhatsApp-chats overzetten tussen iOS en Android wordt eenvoudiger’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘WhatsApp-chats overzetten tussen iOS en Android wordt eenvoudiger’

Door Laura Grootaarts6 april 2021 15:332 min. leestijd0

Wil je overstappen van Android naar iPhone – of andersom? Dan is er misschien één ding dat je tegenhoudt: het is lastig om je WhatsApp-chats over te zetten van het ene naar het andere platform. Maar daar komt binnenkort verandering in.

WhatsApp overzetten van en naar iPhone

WhatsApp test nu de mogelijkheid om je gespreksgeschiedenis inclusief bijbehorende media over te zetten tussen iOS en Android. De nieuwe functie bevindt zich nog in een vroeg stadium van ontwikkeling en is ontdekt door de website WABetaInfo, die wel vaker nieuwe opties ontdekt. Eerder zeiden zij ook al dat deze optie eraan zit te komen, maar nu kunnen ze daarbij een schermafbeelding laten zien:

WhatsApp overstappen screenshot

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Als je in de toekomst van het ene platform naar het andere wilt overstappen, dan kan dat gewoon. WhatsApp gaat dit mogelijk maken in een nieuwe update. Er is eigenlijk maar één vereiste: zowel de iPhone als het Android-toestel moet dan de laatste versie van WhatsApp geïnstalleerd hebben. Beschik je niet over de laatste update, dan krijg je een melding waarin staat dat je de app maar beter kunt bijwerken. Dit is nu al te zien in het screenshot.

Overstappen

Momenteel is overstappen nog lastig. Van iPhone naar iPhone kan wel: daarvoor wordt de backup in iCloud gebruikt. En van Android naar Android kan ook, dan loopt het proces via Google Drive. Maar WhatsApp gesprekken overzetten van iOS naar Android of andersom, dat gaat nog niet goed. Er zijn wel apps van derden die het voor je regelen, maar dat zijn vaak betaalde apps die niet altijd doen wat ze beloven. Het zou een uitkomst zijn als er binnenkort een overstap-functie a là Telegram bij komt.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: WABetaInfo

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar