Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 156iOS 17-geheimen onthuld
Cover van
nieuws watchOS

‘WhatsApp-chats overzetten tussen iOS en Android wordt eenvoudiger’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
whatsapp icoon


Lees verder na de advertentie

Wil je overstappen van Android naar iPhone – of andersom? Dan is er misschien één ding dat je tegenhoudt: het is lastig om je WhatsApp-chats over te zetten van het ene naar het andere platform. Maar daar komt binnenkort verandering in.

WhatsApp overzetten van en naar iPhone

WhatsApp test nu de mogelijkheid om je gespreksgeschiedenis inclusief bijbehorende media over te zetten tussen iOS en Android. De nieuwe functie bevindt zich nog in een vroeg stadium van ontwikkeling en is ontdekt door de website WABetaInfo, die wel vaker nieuwe opties ontdekt. Eerder zeiden zij ook al dat deze optie eraan zit te komen, maar nu kunnen ze daarbij een schermafbeelding laten zien:

WhatsApp overstappen screenshot

Als je in de toekomst van het ene platform naar het andere wilt overstappen, dan kan dat gewoon. WhatsApp gaat dit mogelijk maken in een nieuwe update. Er is eigenlijk maar één vereiste: zowel de iPhone als het Android-toestel moet dan de laatste versie van WhatsApp geïnstalleerd hebben. Beschik je niet over de laatste update, dan krijg je een melding waarin staat dat je de app maar beter kunt bijwerken. Dit is nu al te zien in het screenshot.

Overstappen


kooptip

Momenteel is overstappen nog lastig. Van iPhone naar iPhone kan wel: daarvoor wordt de backup in iCloud gebruikt. En van Android naar Android kan ook, dan loopt het proces via Google Drive. Maar WhatsApp gesprekken overzetten van iOS naar Android of andersom, dat gaat nog niet goed. Er zijn wel apps van derden die het voor je regelen, maar dat zijn vaak betaalde apps die niet altijd doen wat ze beloven. Het zou een uitkomst zijn als er binnenkort een overstap-functie a là Telegram bij komt.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Bron: WABetaInfo