Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

‘WhatsApp: wisselen tussen iOS en Android wordt eenvoudiger’

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
whatsapp icoon


Lees verder na de advertentie

Ben je weleens overgestapt van Android naar iPhone – of andersom? Dan weet je dat je niet zomaar je WhatsApp chatgeschiedenis kunt meenemen. Maar binnenkort komt daar misschien verandering in: dat meldt de website WABetaInfo.

WhatsApp ondersteuning iPhone

WhatsApp synchroniseren op meer apparaten

WhatsApp is momenteel gekoppeld aan je telefoonnummer, daarom kun je het nu nog uitsluitend op je iPhone gebruiken. Natuurlijk heb je ook WhatsApp voor je Mac, maar die app werkt alleen maar als je iPhone in de buurt is. Daar komt in de toekomst dus misschien verandering in: je kunt dan ook onafhankelijk van je telefoonnummer op andere apparaten inloggen en hebt overal toegang tot alle gegevens en gesprekken.

Dat betekent ook dat het overstappen tussen iPhone en Android straks makkelijker wordt. WhatsApp gesprekken overzetten van iPhone naar iPhone gaat nu al prima, net zoals van Android naar Android. Maar switchen tussen de beide platformen behoort nu nog niet tot de mogelijkheden. Dat komt omdat de backup voor iPhone in iCloud staat en die voor Android in Google Drive. WhatsApp werkt nu aan een universele methode.

Het is nog niet duidelijk wanneer de nieuwe functie wordt uitgerold. Mogelijk komt er tegen die tijd ook voor het eerst een iPad-versie van WhatsApp. Daarover zijn eerder al geruchten verschenen.