Terug naar Volop nieuwe functies voor WhatsApp (en handig dat ze zijn!)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Volop nieuwe functies voor WhatsApp (en handig dat ze zijn!)

Door Laura Grootaarts8 februari 2022 13:053 min. leestijd0

Regelmatig krijgt de WhatsApp nieuwe functies: 2022 in goed van start gegaan met een hoop vernieuwingen. Daarnaast zijn er nog enkele nieuwe functies in ontwikkeling en ook die mag je binnenkort op je iPhone verwachten. Wat is er zoal nieuw voor WhatsApp?

WhatsApp nieuwe functies 2022

1. Ondersteuning voor Focus

Focus is een nieuwe iOS 15-functie die je controle geeft over de meldingen die je ontvangt. Ben je op je werk, dan wil je misschien alleen meldingen ontvangen van een select groepje personen of apps, en met Focus kun je dat prima regelen. Nu kun je dus aangeven dat je tijdens bijvoorbeeld zo’n Werk-focus bereikbaar bent voor zakelijke contacten via WhatsApp.

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Vodafone Runners: De iPhone 13 nu met 3 maanden gratis Apple TV+!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

2. Snel reageren met een emoji

In de iPhone-app Berichten gebruik je het misschien al: Tapback. Je houdt een bericht wat langer vast, en je krijgt de optie om snel te reageren met een passend pictogram. Bijvoorbeeld een ‘duimpje omhoog’. Dit soort snelle reacties kun je binnenkort ook in WhatsApp gebruiken.

3. Meldingen met profielfoto

Wanneer je een bericht van WhatsApp ontvangt, is het lastig om in een oogopslag te zien van welke contactpersoon of groepsapp het afkomstig is. Tot nu toe zag je altijd alleen de naam en het gifgroene WhatsApp-pictogram. Met de update wordt nu ook de profielfoto getoond, met in de hoek een klein WhatsApp-icoontje. Zo zie je snel wie je een bericht heeft gestuurd en dat het via WhatsApp is gebeurd.

4. WhatsApp op meerdere apparaten

WhatsApp is tot nu toe gekoppeld aan je iPhone. Via de browser op je Mac of iPad kun je ook WhatsApp-berichtjes sturen, maar je telefoon moet in de buurt zijn. Nu wordt er getest met WhatsApp op meerdere apparaten, waarbij je iPhone niet meer gekoppeld hoeft te zijn. De functie is nu nog in bèta, ook jij kunt hem uitproberen. Open WhatsApp en stel het in via ‘Instellingen>Gekoppelde apparaten>Bèta voor meerdere apparaten’.

Overigens zou ook een WhatsApp-app voor iPad niet meer lang op zich laten wachten. Dat is toch een stuk fijner dan de omweg die je nu via Safari moet bewandelen.

5. Spraakberichten pauzeren

Spraakberichten in WhatsApp zijn hartstikke praktisch, maar soms wil je even nadenken over hoe je de volgende zin moet formuleren. Het is nu mogelijk om te pauzeren tijdens het opnemen van je bericht, en om je tekst daarna weer te hervatten. Dat scheelt waarschijnlijk heel wat spraakberichtjes die je opnieuw moet inspreken.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!
De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar