Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 153Maak je huis écht slim met HomeKit 🏠
Cover van

WhatsApp op Apple Watch: zo verstuur je appjes vanaf je pols

Auteur: Koen van Ekeren
0 reacties
WhatsApp op Apple Watch


Lees verder na de advertentie

Nog steeds biedt WhatsApp geen officiële app aan voor de Apple Watch. Daarmee is de populaire berichtendienst erg beperkt op de Watch – tenzij je een alternatieve app installeert. Die maakt het mogelijk om een WhatsApp-bericht te versturen vanaf je Apple Watch, of een chat te lezen.

WhatsApp op Apple Watch gebruiken

Je hebt het waarschijnlijk al gemerkt: op een Apple Watch is WhatsApp beperkt. Je kunt alleen een app versturen door op een binnenkomende melding te reageren. Hierbij tik je op ‘Antwoord’ en heb je de mogelijkheid om een standaardantwoord te verzenden, of een bericht te dicteren.

Wil je zelf een bericht versturen of rustig een gesprek lezen, dan is het altijd nodig om je iPhone tevoorschijn te toveren. Gelukkig bestaat er een handige (en gratis) app van derden: WatchChat 2.

WatchChat 2


kooptip

WatchChat 2 is een goede app waarmee je appjes verzendt en ontvangt vanaf je Apple Watch. Bij het versturen van een bericht hoef je niet te kiezen voor de standaardantwoorden of iets in te spreken. Je kunt het bericht typen op vergelijkbare wijze zoals je dat jaren geleden met de fysieke toetsen van je smartphone deed.

Om WhatsApp via WatchChat 2 op je iPhone te krijgen, doorloop je de volgende eenvoudige stappen:

  • Download op je iPhone de app WatchChat 2.
  • Open WhatchChat 2 op je Apple Watch.
  • Open WhatsApp op je iPhone en tik op ‘Instellingen>WhatsApp Web/desktop>Koppel een apparaat’.
  • Scan met je iPhone de QR-code die op het scherm van je Apple Watch verschijnt.

Meer van dit soort Apple Watch tips? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Appje versturen met Apple Watch

Vanaf nu is je Apple Watch weer wat onafhankelijker. Je verstuurt appjes door in een chat naar beneden te scrollen en op het toetsenbord te tikken. Hier typ je met behulp van de multitouch-techniek je bericht in.

Het versturen van standaardantwoorden kan ook, en je kunt instellen wat er in de kant-en-klare antwoorden moet staan. Dit doe je op de WatchChat 2-app van de iPhone, waar je onderin tikt op ‘Snel antwoord geven’.

Verder is er bij het openen van een WhatsApp-gesprek verrassend veel mogelijk. Zo kun je foto’s openen, een spraakbericht versturen (of luisteren) en video’s bekijken vanaf je Watch. De meeste functies zijn gratis, maar voor sommige heb je een abonnement van € 3,49 per jaar nodig.