Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Nieuwe functie WhatsApp: zo stuur je foto’s in originele kwaliteit

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
WhatsApp foto's originele kwaliteit

Een nieuwe dag, een nieuwe functie voor je favoriete berichtendienst. Met deze keer: foto’s in WhatsApp versturen in de originele kwaliteit. Hoe gebruik je deze functie?

Lees verder na de advertentie

Wil je wekelijks op de hoogte worden gebracht van het laatste iPhone-nieuws, zoals over WhatsApp? Schrijf je in voor onze gratis nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

WhatsApp nieuwe functie

Verstuur je foto’s in WhatsApp, dan gaat de kwaliteit standaard achteruit. Kiekjes verliezen hun HD-glans, en ogen ineens onscherp of zelfs korrelig. Dit komt omdat de app al je foto’s standaard comprimeert: het kost zo minder data om ze te versturen, maar je plaatjes krijgen er wel een lagere resolutie van. Nou is er sinds augustus wel een functie om foto’s in WhatsApp in HD-kwaliteit te versturen, maar dan nog kunnen de HD-foto’s niet tippen aan de originele kwaliteit.

kooptip

Een nieuwe update voor de iOS-app van WhatsApp brengt hier verandering in. In versie 23.24.73 is het namelijk mogelijk om mediabestanden in de originele kwaliteit te verzenden. Denk daarbij dus aan foto’s, maar ook aan video’s. In januari van dit jaar ging er al een gerucht dat de functie zou komen, maar na een testfase in november is ie er dan eindelijk. Mocht je ‘m nog niet direct zien: volgens de ontwikkelaars wordt de functie ‘de komende weken’ langzaam uitgerold voor alle iPhone-gebruikers. Misschien heb je dus nog geduld nodig.

WhatsApp: foto’s in originele kwaliteit versturen

Om in WhatsApp foto’s in de originele kwaliteit te versturen, ga je anders te werk dan je gewend bent. Mogelijk moet je de app eerst updaten naar versie 23.24.73 of nieuwer: ga daarvoor naar de App Store, zoek naar ‘WhatsApp’ en tik op ‘Werk bij’. Daarna vind je de functie als volgt:

  • Open een van je chats.
  • Tik op de plus.
  • Kies ‘Document’.
  • Tik op ‘Kies een foto of video’.

Kies je foto of filmpje uit en je bent klaar! Wel heeft de functie een kleine beperking: je kunt alleen media met een maximum bestandsgrootte van 2GB selecteren. Gebruik de functie dan ook alleen als het écht noodzakelijk is: in de originele kwaliteit nemen de bestanden meer ruimte in beslag, dus voor je het weet mopperen je contacten dat hun iPhones vol staan.