Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 15931 AI-tips voor je iPhone, iPad en Mac 🤖
Cover van

Deze nieuwe WhatsApp-functie maakt andere chatapps overbodig

Auteur: Ward Edema
0 reacties
WhatsApp andere chatapps

WhatsApp krijgt een nieuwe functie waardoor je alle andere chatapps van je telefoon kunt verwijderen: dit moet je weten.

Lees verder na de advertentie

Nieuwe functie WhatsApp

Over een paar weken gaat in de EU een nieuwe wet in: de Digital Markets Act. Hierdoor verandert er veel voor je apparaten en apps. Zo wordt het bijvoorbeeld voor het eerst mogelijk om op je iPhone apps van buiten de App Store te downloaden, maar ook WhatsApp blijkt de nodige veranderingen te krijgen.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Door de DMA moeten grote chatapps als WhatsApp de mogelijkheid bieden om met andere platforms te communiceren. Oftewel, als je WhatsApp gebruikt, moet je daarin ook chatberichten kunnen sturen naar mensen met bijvoorbeeld Telegram of Facebook Messenger. En nu blijkt dat WhatsApp inderdaad die functie aan het voorbereiden is.

kooptip

De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!
De iPhone 15 nu scherp geprijsd: toestel vanaf €696!

Tot €7,50 korting per maand en dubbele data als je thuis KPN hebt

WhatsApp bèta: werkt met andere chatapps

Techblog WABetaInfo, dat al jaren de bètaversies van WhatsApp doorspit, heeft in de laatste bèta een nieuwe functie gevonden voor ’third-party chats’. Dit zijn dus chats met apps van derden. De functie is voorlopig verborgen, maar de kans is groot dat hij na 7 maart – dan gaat de DMA in – beschikbaar wordt.

WhatsApp beta third party chats

Hoe de functie exact gaat werken is nog onbekend. In een ideale wereld hoef je alleen het nummer van iemand in te vullen, en niet na te denken over welke chatapp deze persoon gebruikt. Maar of het werkelijk zo gemakkelijk wordt is nog afwachten.

En iMessage dan?

Of iMessage ook door de DMA getroffen wordt en met andere chatdiensten moet gaan werken, is nog niet bekend. Apple beweert zelf dat de chatdienst in de EU te klein is om aangepakt te worden door de nieuwe wet, en de Europese Commissie lijkt het daarmee eens te zijn – al wordt pas in februari het werkelijke oordeel bekend.