Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Helaas: WhatsApp krijgt reclames …

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties
WhatsApp


Lees verder na de advertentie

Het kon niet langer uitblijven: WhatsApp gaat binnenkort reclames tonen. Het is op dit moment nog niet duidelijk vanaf wanneer de WhatsApp advertenties zichtbaar zijn.

WhatsApp advertenties

Eerder waren er al geruchten over advertenties in de populaire berichtendienst. Nu is het dan ook echt bevestigd door WhatsApp-topman Chris Daniels. De reclames verschijnen om te beginnen in het onderdeel Status. Dit is de plek waar mensen afbeeldingen, video’s en teksten kunnen plaatsen die voor alle contacten zichtbaar zijn – een soort digitaal dagboek dat na een dag weer verdwijnt. Tussen de onderdelen die mensen uploaden, verschijnen berichten van bedrijven, vergelijkbaar met hoe dat nu ook al gebeurt bij Instagram Stories.

Belofte niet nagekomen

Tot nu toe was WhatsApp altijd vrij van reclames. De top van het bedrijf heeft altijd gezegd dat dat ook zo zou blijven, maar na enkele wisselingen van de wacht is de koers drastisch veranderd. Sterker nog, Daniels zegt dat de advertenties het primaire verdienmodel zullen vormen van de app. Hij noemt het ‘een kans voor bedrijven om mensen te bereiken op WhatsApp.’


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

WhatsApp advertenties 2019

De kans is groot dat je de Status-functie van WhatsApp niet intensief gebruikt en dus geen advertenties gaat zien. In de chats zelf zullen nog geen reclames verschijnen – voorlopig dan. Want als het op het Status-tabblad een succes blijkt, gaan er ongetwijfeld ook advertenties opduiken in de rest van de app.