Terug naar Helaas: WhatsApp krijgt reclames …
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Helaas: WhatsApp krijgt reclames …

Door Laura Grootaarts2 november 2018 09:312 min. leestijd0

Het kon niet langer uitblijven: WhatsApp gaat binnenkort reclames tonen. Het is op dit moment nog niet duidelijk vanaf wanneer de WhatsApp advertenties zichtbaar zijn.

WhatsApp advertenties

Eerder waren er al geruchten over advertenties in de populaire berichtendienst. Nu is het dan ook echt bevestigd door WhatsApp-topman Chris Daniels. De reclames verschijnen om te beginnen in het onderdeel Status. Dit is de plek waar mensen afbeeldingen, video’s en teksten kunnen plaatsen die voor alle contacten zichtbaar zijn – een soort digitaal dagboek dat na een dag weer verdwijnt. Tussen de onderdelen die mensen uploaden, verschijnen berichten van bedrijven, vergelijkbaar met hoe dat nu ook al gebeurt bij Instagram Stories.

Het grote iPad & iPhone boek 2019
Het grote iPad & iPhone boek 2019
Editie iOS 12

Belofte niet nagekomen

Tot nu toe was WhatsApp altijd vrij van reclames. De top van het bedrijf heeft altijd gezegd dat dat ook zo zou blijven, maar na enkele wisselingen van de wacht is de koers drastisch veranderd. Sterker nog, Daniels zegt dat de advertenties het primaire verdienmodel zullen vormen van de app. Hij noemt het ‘een kans voor bedrijven om mensen te bereiken op WhatsApp.’

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

WhatsApp advertenties 2019

De kans is groot dat je de Status-functie van WhatsApp niet intensief gebruikt en dus geen advertenties gaat zien. In de chats zelf zullen nog geen reclames verschijnen – voorlopig dan. Want als het op het Status-tabblad een succes blijkt, gaan er ongetwijfeld ook advertenties opduiken in de rest van de app.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar