Terug naar WhatsApp gaat vanaf 2019 advertenties tonen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

WhatsApp gaat vanaf 2019 advertenties tonen

Door Laura Grootaarts6 augustus 2018 11:032 min. leestijd0

Het heeft nog lang geduurd, maar uiteindelijk is er geen ontkomen meer aan: WhatsApp gaat advertenties tonen. Vanaf 2019 is het zover.

WhatsApp advertenties in 2019

WhatsApp werd in 2014 overgenomen door Facebook en toen werd nog beloofd dat je in de app niet lastig zou worden gevallen door reclames. Die belofte hebben ze nog lang volgehouden. Afgelopen april verliet voormalig WhatsApp-oprichter Jan Koum het bedrijf definitief en dat heeft het tij doen keren. Vanaf 2019 zal WhatsApp dus niet meer vrij zijn van reclames. De advertenties tref je vooralsnog niet aan in de chats zelf, wat voor veel gebruikers een opluchting moet zijn.

WhatsApp advertenties 2019

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Aanvankelijk zullen ze te zien zijn in het onderdeel WhatsApp Status. Dit is het tabblad waar je een digitaal dagboek kunt delen met je WhatsApp-contacten in de vorm van teksten, foto’s, filmpjes en meer. Het lijkt op Instagram Stories, wat weer een schaamteloze kopie is van Snapchat. Het bovenstaande screenshot is tekenend, bijna niemand maakt gebruik van WhatsApp Status. Vooralsnog vallen de reclames dus gemakkelijk te omzeilen. We weten nog niet of je de advertenties kunt verwijderen door middel van een in-app aankoop.

Meer en meer functies

Het moet gezegd worden dat WhatsApp al lang niet meer de simpele chat-app van vier jaar terug is. Bijna wekelijks worden er weer nieuwe functies toegevoegd aan de app. Vorige week werd nog de nieuwe functie WhatsApp groepsbellen via audio en video uitgerold. Ook zijn er steeds meer mogelijkheden voor bedrijven om WhatsApp te gebruiken als een kanaal voor klantenservice.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar