Terug naar Welke iPhones worden nog geüpdatet?
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Welke iPhones worden nog geüpdatet?

Door Laura Grootaarts27 december 2021 12:323 min. leestijd0

In september is iOS 15 uitgekomen en daarmee krijg je een hoop nieuwe functies op je iPhone. Welke dat zijn, kun je lezen in ons dossier over het nieuwe besturingssysteem. Heb je een iPhone waar nog een oude versie van iOS op staat? Of ben je van plan om een wat oudere iPhone (tweedehands) te kopen? Dan stel je jezelf misschien de vraag: welke iPhones worden nog geüpdatet?

nieuw in iOS 15

Welke iPhones worden nog geüpdatet?

iOS 15 is dit najaar verschenen. Kun je de iOS 15 update downloaden, vraag je je misschien af. Want bij zo’n grote update laat Apple doorgaans de ondersteuning voor de wat oudere toestellen varen. Het goede nieuws is: dit jaar was dat niet zo. Alle toestellen die iOS 14 hebben, kun je updaten naar iOS 15. Dat geldt ook voor alle toestellen die iOS 13 hebben. Concreet: iOS 15 installeren is mogelijk op de volgende iPhones:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

iOS 15 is al geïnstalleerd op de nieuwe iPhone van 2021 (iPhone 13). Weet je niet precies welke iPhone je hebt? Kijk dan in ons overzicht met alle iPhone-modellen. iOS 15 werkt dus niet meer op een iPhone 6 (Plus) of ouder.

En de toekomst?

Volgend jaar komt er weer een grote update uit voor de iPhone, iOS 16. De kans is groot dat enkele van de wat oudere toestellen dan niet meer kunnen updaten. Op dit moment wordt gesproken over de iPhone SE uit 2016 en de iPhone 6s uit 2015. Die toestellen hebben dan zo’n zes tot zeven jaar lang updates gehad, wat voor smartphone-begrippen enorm is. Zo vindt de consumentenbond een periode van vier jaar na introductie acceptabel.

iOS 15 installeren lukt niet, wat nu?

Is de iPhone te oud, en kun je de nieuwste software niet meer installeren? Dat is niet direct reden tot paniek. Je telefoon blijft gewoon werken zoals nu, er komen alleen geen nieuwe functies en verbeteringen meer bij. Apple zorgt nog wel voor de hoogstnoodzakelijke beveiligingsupdates.

Na een tijdje zul je merken dat bepaalde apps niet meer werken op je telefoon. WhatsApp biedt bijvoorbeeld geen ondersteuning meer voor iPhones die een jaar of tien oud zijn. En ook bankier-apps laten de ondersteuning relatief snel varen. Dit heeft allemaal te maken met de beveiliging, het is enorm lastig om voor oudere software beveiliging in te bouwen die helemaal anno nu is. Als je dit soort apps gebruikt, moet je tegen die tijd je toch echt uitkijken naar een nieuwe telefoon.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar