Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

Welke iPhones kwamen in 2022 uit? Dit zijn de nieuwste modellen

Auteur: Laura Grootaarts
0 reacties


Lees verder na de advertentie

Welke iPhones kwamen in 2022 uit? En wat hebben ze voor vernieuwingen? In dit artikel praten we je bij over de nieuwe iPhone-modellen die Apple dit jaar uitbracht.

Welke iPhone kwam in 2022 uit?

Het was een vol iPhone-jaar, want er verschenen in 2022 maar liefst vijf nieuwe iPhone-modellen – dat is er zelfs eentje meer nog dan vorig jaar. In het voorjaar bracht Apple een nieuwe instap-iPhone uit: de iPhone SE 2022. In september verscheen de iPhone 14-serie, die uit vier verschillende modellen bestaat.

iPhone SE 2022: nieuwe versie van de publiekslieveling

De eerste nieuwe iPhone die we dit jaar zagen was de iPhone SE 2022, opvolger van de iPhone SE uit 2020. Sinds 18 maart ligt het toestel in de winkel. Apple gaf zijn instapmodel opnieuw de klassieke look: een 4,7 inch display met een brede rand eromheen en een thuisknop met Touch ID.

iPhone SE 2022 verkoop begonnen


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Aan de buitenkant veranderde er dus weinig – zelfs de iPhone SE 2022 kleuren bleven nagenoeg ongewijzigd. Ook het prijskaartje is ouderwets voordelig – iets boven de € 500. Maar vergis je niet, technisch gezien gaat de iPhone SE 2022 er wel degelijk flink op vooruit.

Nieuw zijn onder meer ondersteuning voor 5G en een krachtigere processor. De A13-chip maakt plaats voor een A15 die we kennen van de iPhone 13-serie en de camera heeft nieuwe functies zoals Deep Fusion en Fotografische stijlen.

iPhone 14-serie: vier modellen

De iPhone 14 verscheen in september 2022 en is het nieuwe vlaggenschip van Apple. Net zoals vorig jaar en het jaar daarvoor zijn er vier modellen. Dit zijn ze:

  • 6,1-inch iPhone 14 – het basismodel
  • 6,7-inch iPhone 14 Plus – het basismodel maar dan groter
  • 6,1-inch iPhone 14 Pro – het luxere model
  • 6,7-inch iPhone 14 Pro Max – het luxere model maar dan groter

Dit jaar kwam er dus geen mini-iPhone uit – in plaats daarvan is het basismodel er juist in een grotere variant.

De iPhone 13 was niet bijzonder spannend – hij leek erg veeel op de iPhone 12 – maar de iPhone 14 is een ander verhaal, en dat geldt met name voor de Pro-modellen. Die hebben een voorkant die één en al scherm is. In plaats van een notch heeft de iPhone 14 Pro een spectaculair Dynamic Island. Het basismodel heeft nog wel een design met notch.

Apple voerde ook flinke verbeteringen door aan de camera, die nu een 48-megapixelcamera heeft. Dit betreft de hoofdcamera: de telelens en ultragroothoeklens maken uitsluitend foto’s met 12 megapixels. In het artikel iPhone 13 Pro vs. iPhone 14 Pro: wat zijn de verschillen? lees je meer over de veranderingen.

Meer over de iPhone 14 lees je in ons dossier:

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de nieuwe Apple iPhone? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!