Terug naar Welke iPhone komt in 2022 uit? Dit zijn de nieuwe modellen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Welke iPhone komt in 2022 uit? Dit zijn de nieuwe modellen

Door Laura Grootaarts15 februari 2022 11:463 min. leestijd0

Welke iPhone komt in 2022 uit? En wat heeft deze voor vernieuwingen? In deze vooruitblik praten we je bij over de nieuwe iPhone-modellen die Apple dit jaar uitbrengt, en over de te verwachten release-datum.

Welke iPhone komt in 2022 uit? Concept

Welke iPhone komt in 2022 uit?

Eigenlijk moet de vraag zijn: welke iPhones komen er in 2022 uit? Meervoud, dus. Naar verwachting verschijnen er dit jaar maar liefst vijf nieuwe iPhone-modellen – dat is er zelfs eentje meer nog dan vorig jaar. En de eerste nieuwe iPhone ligt misschien volgende maand al in de winkels, want dan al verwachten we het eerste Apple-event van dit jaar.

iPhone SE 2022: nieuwe versie van de publiekslieveling

De eerste nieuwe iPhone die we dit jaar gaan zien is ongetwijfeld de nieuwe iPhone SE 2022, opvolger van de iPhone SE uit 2020. Waarschijnlijk is de presentatie ervan op 8 maart, tijdens Apple’s eerste event van dit jaar. Apple’s instapmodel krijgt opnieuw de klassieke look: een 4,7 inch display met een brede rand eromheen en een thuisknop met Touch ID.

iPhone SE 2022 in twee kleuren

Aan de buitenkant verandert er dus weinig – zelfs de iPhone SE 2022 kleuren blijven naar verwachting nagenoeg ongewijzigd. Ook het prijskaartje is ouderwets voordelig – minder dan € 500.Maar vergis je niet, technisch gezien gaat de iPhone SE 2022 er wel degelijk flink op vooruit.

Nieuw zijn onder meer ondersteuning voor 5G. De A13-chip maakt waarschijnlijk plaats voor een A15 die we kennen van de nieuwste iPhones en de camera krijgt diverse nieuwe opties, misschien zelfs vergelijkbaar met die van de iPhone 13.

iPhone 14-serie: vier modellen verwacht

iPhone 14 concept

De iPhone 14 wordt in 2022 het nieuwe vlaggenschip van Apple. Net zoals vorig jaar en het jaar daarvoor verschijnen er vier modellen. Dit is het kwartet dat je mag verwachten, inclusief de schermformaten:

  • 6,1-inch iPhone 14 – het basismodel
  • 6,7-inch iPhone 14 Max – het basismodel maar dan groter
  • 6,1-inch iPhone 14 Pro – het luxere model
  • 6,7-inch iPhone 14 Pro Max – het luxere model maar dan groter

Dit jaar dus geen mini-iPhone meer – in plaats daarvan verschijnt het basismodel juist in een grotere variant.

De iPhone 13 was niet bijzonder spannend – hij leek erg veeel op de iPhone 12 – maar de iPhone 14 is een ander verhaal, en dat geldt met name voor de Pro-modellen. Die krijgen een voorkant die één en al scherm is. In plaats van een notch krijgt de iPhone 14 een ‘punch-hole display’ – een cameragaatje. Voor de behuizing wordt er gebruikgemaakt van luxere materialen. Mogelijk krijgt het basismodel nog wel een design met notch.

Naar verluidt krijgen de Pro-modellen een 48-megapixel camera, en kun je 8K-video’s schieten. De camera van alle iPhone 14-modellen krijgt waarschijnlijk een ander design, en steekt voortaan niet meer uit.

En wanneer is het zover? Apple presenteert de nieuwe vlaggenschepen traditioneel tijdens een keynote in september. Meestal liggen de toestellen nog diezelfde maand in de winkels. Meer over de iPhone 14 lees je in ons dossier:

Meer weten over iPhone 14?
Bekijk dit dossier

Bonus: iPhone 13 in extra kleur?

paarse iPhone 12

De iPhone 13 is de iPhone van 2021, en hij is verkrijg baar in vijf kleuren: Rood, Sterrenlicht, Middernacht (zwart), Blauw en Roze. Het zou kunnen dat Apple nog een kleurtje aan dit palet toevoegt. Iets dergelijks gebeurde vorig jaar ook. Een halfjaar na het verschijnen van de iPhone 12 (mini), bracht Apple dit toestel ook in een nieuw kleurtje uit: paars.

Wil je op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen rondom de nieuwe Apple iPhone? Meld je dan aan voor onze wekelijkse nieuwsbrief:

Blijf op de hoogte met onze nieuwsbrief

Op de hoogte blijven van het laatste iPhone-nieuws en andere Apple-ontwikkelingen? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

De iPhone 13 nu met 3 maanden Apple TV+

• Extra voordeel met KPN Hussel korting

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar