Terug naar ‘Weer-app iPhone krijgt binnenkort flinke update’
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

‘Weer-app iPhone krijgt binnenkort flinke update’

Door Koen van Ekeren1 april 2020 09:402 min. leestijd0

Apple heeft de weer-app Dark Sky overgenomen. De populaire app (alleen beschikbaar in de Verenigde Staten) heeft een eigen weerdienst en staat bekend om zijn nauwkeurigheid. Met de overname wil Apple waarschijnlijk zijn eigen Weer-app verbeteren.

Dark Sky Apple

Dark Sky Apple

Dark Sky geeft erg nauwkeurige voorspellingen voor je precieze locatie. Handig zijn de voorspellingen van minuut tot minuut voor het komende uur, en de voorspellingen van uur tot uur voor de komende week. De standaard Weer-app van Apple geeft alleen uurlijkse voorspellingen voor de komende 24 uur en een dagelijkse voor de komende anderhalve week.

Ook zijn er uitgebreide meldingsopties. Zo ontvang je een melding voordat het op je locatie begint te regenen, of word je op de hoogte gebracht van noodweer. Dit kennen we natuurlijk al van apps als Buienradar en Buienalarm. Verder staat Dark Sky in de VS bekend om zijn goede storm- en orkaan-waarschuwingen. Op de kaart zijn ze te zien in een nauwkeurige radaranimatie, waarbij het pad van een orkaan of storm goed te volgen is.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over iOS? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief:

Weer app iPhone

De kans is groot dat Apple de weersinformatie van Dark Sky gaat gebruiken voor zijn eigen Weer-app. Sinds iOS 8 (uit 2014) is zijn de gegevens afkomstig van The Weather Channel. Mogelijk zien we dan ook nieuwe functies terug, zoals een buienalarm, regen-notificaties en een radarkaart.

weer app iPhone update

Ontwerper Parker Ortolani maakte het bovenstaande concept concept dat verbeeldt hoe Apple’s Weer-app er na de integratie van Dark Sky uit kan zien. Hij stelt zich een strak design voor, zonder de kleurrijke en geanimeerd achtergronden. Wat vind jij van zijn concept? Laat het onder dit artikel weten in de reacties.

In de Verenigde Staten blijft de app overigens nog beschikbaar in de iOS App Store, die $ 3,99 kost. De app was ook populair bij Android-gebruikers, maar daar is Dark Sky niet meer te downloaden. Het is nog niet duidelijk wanneer Apple de mogelijkheden integreert in zijn Weer-app. Wie weet al in iOS 14, dat in juni wordt aangekondigd.

iCreate 129
iCreate 129
Het grote Mac koopadvies

Bron: Dark Sky

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar