Menu
Sub menu
Haal meer uit je Mac, iPad, iPhone en Watch
iCreate 157Widgets: de kortste weg naar je favoriete functies
Cover van

watchOS 9 bèta 4 is uit: dit is er nieuw!

Auteur: Annemiek Lourensen
0 reacties
watchOS 9 bèta 4


Lees verder na de advertentie

Deze week heeft Apple watchOS 9 bèta 4 officieel uitgebracht. Heb jij een ontwikkelaarsaccount en een Apple Watch? Dan staan deze nieuwe functies nu op je te wachten. Alle andere Apple Watch-gebruikers mogen er dit najaar van genieten!

watchOS 9 bèta 4

Drie weken terug verscheen nog de derde bèta van het besturingssysteem, maar watchOS 9 bèta 4 is er nu ook al. Alleen ontwikkelaars kunnen deze testversie van de software installeren. Ben jij dit? Zorg er dan eerst voor dat je het configuratieprofiel van het Apple Developer Center hebt. Open daarna de Watch-app op je iPhone en ga naar ‘Algemeen>Software-update’ om de bèta te installeren.

Wat er nieuw is in watchOS 9? In ieder geval vier nieuwe wijzerplaten: Lunar, Playtime, Metropolitan en Astronomy. Sommige bestaande wijzerplaten en complicaties hebben juist een update gekregen. De Ecg-app laat vanaf nu zien hoe lang je last hebt gehad van boezemfibrilleren. En houd je je slaappatroon bij, dan zie je vanaf nu ook wanneer je in de kern-, diepe- of remslaap ziet. Voor de sportievelingen is er ook wat nieuws: aan de Workout-app zijn meer workouts toegevoegd en er zijn verbeteringen voor hardlopers, triatleten en zwemmers.

Medicijnen

Maar het leukst is toch de gloednieuwe app: Medicijnen. Hiermee kunnen Apple Watch-gebruikers hun medicijnen, vitaminen en andere medische hulpmiddelen registreren. Dit doe je door het label te scannen. Voeg je medicijnen toe die niet goed met elkaar samengaan, dan waarschuwt de app je. Zodra alles wel klopt, ontvang je steeds een automatische herinnering zodra het tijd is om ze in te nemen. Nog handig om te weten: de app wordt later dit jaar ook beschikbaar voor de iPhone.


kooptip


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand


De iPhone 15 nu tot €7,50 korting per maand

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt

Ook voor jouw Watch?

Helaas voor iedereen met een Apple Watch Series 3: watchOS 9 is alleen beschikbaar voor de Apple Watch Series 4 en nieuwer. En dat maakt het maar al te vreemd dat Apple de Series 3 nog steeds verkoopt.

Voor de officiële release date moet je nog even geduld hebben, want hij is dit najaar pas beschikbaar voor de doorsnee Apple Watch-gebruiker. Wij verwachten hem in september pas, wanneer ook de iPhone 14 verschijnt. De update is dan gratis te downloaden.

Overigens is Apple ook volop aan de slag met de bèta’s voor de rest van hun toestellen, zoals iOS 16 en macOS Ventura. Wil je op de hoogte blijven van al het nieuws rondom watchOS 9 en Apple’s andere nieuwe software? Schrijf je dan in voor onze wekelijkse nieuwsbrief.

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!