Terug naar Apple presenteert watchOS 6: nieuwe functies en onafhankelijker dan ooit
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Nieuws

Apple presenteert watchOS 6: nieuwe functies en onafhankelijker dan ooit

Door Koen van Ekeren3 juni 2019 19:582 min. leestijd0

Apple heeft vanavond officieel watchOS 6 aangekondigd. Opnieuw gaat het om een interessante software-update, met nieuwe wijzerplaten, apps, gezondheidsfuncties en meer. Ook krijgt de Apple Watch een eigen App Store!

watchOS 6

watchOS 6 functies

Voor de Apple Watch komen er een heleboel wijzerplaten bij. Daar zitten prachtige minimalistische en stijlvolle wijzerplaten tussen, maar ook gecompliceerdere. Apple introduceert ook iets nieuws: ‘Taptic Chimes’, waarmee je een tikje op de pols krijgt als een nieuw uur begint.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Drie iOS-apps komen naar watchOS: Books (maar dan alleen luisterboeken), Dictafoon (voor het opnemen van gesprekken) en Rekenmachine. Laatsgenoemde app heeft een ingebouwde functie voor het berekenen van fooien – handig als je in het buitenland bent.

Ook vereist een watchOS-app niet langer een companion-app. Gebruikers kunnen hierdoor meer met een watchOS-app zonder dat een iPhone in de buurt is.

Verder komt de complete App Store naar de Apple Watch, waarmee het slimme horloge weer een stuk zelfstandiger wordt. Voor het downloaden van een watchOS-app hoef je dus niet meer te grijpen naar je iPhone. De watchOS App Store benader je vanuit je pols, waar je navigeert door alle apps. Je kunt hierbij ook Siri raadplegen om snel een app te vinden.

Gezondheid

Gezondheid is opnieuw een belangrijk speerpunt. De Activiteit-app krijgt er iets nieuws bij: Trends. In plaats van dat je dagelijks je doelen probeert te halen, richten de statistieken van Trends zich op de lange termijn.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧

Apple doet ook iets om je gehoor te beschermen: er komt een Noise app. Die detecteert het aantal decibel in je omgeving en waarschuwt je als het geluid te hard is. Voor vrouwen komt er een menstruatie-app: Cyclus. Hiermee krijgen vrouwen eindelijk met een app van Apple de mogelijkheid om hun menstruatiecyclus bij te houden. Verder maken drie nieuwe complicaties hun debuut in watchOS 6: Noise, Wind en Dictafoon.

watchOS 6 is nog niet te installeren: medio september is het besturingssysteem gratis te installeren. Wel wordt er de hele zomer getest met het nieuwe besturingssysteem. Vanavond kunnen mensen met een ontwikkelaarsaccount al aan de slag met de bèta-versie, later volgt de publieke versie en kan iedereen watchOS 6 installeren.

Alle highlights van de keynote

Wil je alles weten over watchOS 6 en ben je geïnteresseerd in de overige highlights van de keynote? Sluit dan nu een abonnement af: het eerstvolgende nummer staat in het teken van de WWDC-keynote! Naar de shop.

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
watchOS 6
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar